Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby på nionde plats i bostadsbyggande i Stockholms län

Dela

Upplands Väsby hamnar på nionde plats av de 26 kommunerna i Stockholms län när det gäller antalet nya bostäder per invånare. Upplands Väsby växer och flera nya byggprojekt såsom Väsby Entré och Fyrklövern pågår. Totalt finns färdiga planer för över 2 000 nya bostäder.

– Alla kommuner i länet har i dag bostadsbrist men i Upplands Väsby bygger vi för fullt. Vårt flaggskeppsprojekt är Väsby Entré, där vi bygger minst 1 000 nya bostäder och investerar i stationsområdet för en bättre kollektivtrafik, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Enligt länsstyrelsens nya rapport ”Läget i länet – Bostadsmarknaden i Stockholms län 2018” ligger Upplands Väsby kommun på nionde plats av länets 26 kommuner när det gäller antalet nya bostäder per tusen invånare som blivit färdiga 2015–2017. 

Länsstyrelsen och landstinget menar att det behöver byggas 20 000 nya bostäder per år de närmsta åren. För att möta befolkningsökningen och samtidigt klara uppsatta klimatmål betonar rapporten också att fler behöver resa kollektivt, cykla och gå. 

– I projektet Väsby Entré kombinerar vi bostäder och kontor med spännande arkitektur och närheten till stark kollektivtrafik. Nu hoppas vi att också Trafikverket ska komma till skott med spårinvesteringar i vårt stationsområde, det kommer hela regionen att dra nytta av, säger Anne-Sophie Arbegard, projektchef för Väsby Entré.

För mer information, kontakta:
Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, 08-590 977 44
Anne-Sophie Arbegard, projektchef för Väsby Entré, 073-910 46 29

Nyckelord

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum