Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby på plats 31 i kommunranking

Dela

Upplands Väsby får höjt betyg för service till företagare. Väsby behåller sin position bland Sveriges kommuner, visar ny undersökning.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Även i år hamnar Väsby på plats 31 i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet. Upplands Väsby klättrar på några av de tolv frågor som ligger till grund för rankingen. Bland annat tas steg framåt på frågorna om kommunens service och bemötande, upphandling och information till företag. Inom upphandling hamnar Väsby bäst i länet.

– Det är positivt att Upplands Väsby behåller placeringen och ökar inom flera delar. Service, bemötande och upphandling är frågor som organisationen verkligen jobbar med och som är politiskt prioriterade. Vi kommer att fortsätta jobba för ett företagsklimat i toppklass, säger näringslivs- och kompetensutskottets ordförande Ann-Christin L Frickner (C).

Liksom i andra storstadskommuner uttrycker företagare en oro över brottslighet i samhället. 58 procent av de svarande i Upplands Väsby vill att arbete med att minska brottsligheten och öka tryggheten i kommunen prioriteras.

– Av undersökningen ser vi att den ökade brottligheten i landet även har påverkat företagarna lokalt. Vi gör viktiga insatser för ökad trygghet och vi kommer att fortsätta det arbetet, säger Ann-Christin L Frickner.

Näringslivschef Per-Ola Lindahl gläds åt att Väsby får höjda omdömen på service. Kommunen har satsat på möten med företagare och att vidareutbilda kommunens egen personal.

– Det här är ett kvitto på att våra satsningar ger resultat. Vi kommer att fortsätta ha fokus på tillgänglighet, rimliga handläggningstider och lyssna in företagens behov, säger näringslivschef Per–Ola Lindahl.

Rankingen bygger till två tredjedelar på 32 000 enkätsvar från företagare runt om i Sverige varav 3700 från Stockholms län. 155 företagare har tyckt till om hur det är att driva företag i Upplands Väsby. Utöver svaren bygger rankingen på fem statistikfaktorer. Mer om undersökningen finns att läsa via länken nedan.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum