Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby välkomnar beslut om kameraövervakning

Dela

Polisens beslut om kameraövervakning välkomnas av den politiska majoriteten i kommunen. - Det är mycket positivt och blir ett av verktygen för ett tryggare Väsby, säger Oskar Weinmar (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Polisen meddelade under torsdagen att man beslutat att installera kameror vid Väsby station i syfte att förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Kommunen lämnade redan förra året in en ansökan till Datainspektionen om kameraövervakning vid stationsområdet, vilken inte har besvarats än.

- Jag är glad för att kamerorna nu är på plats, säger Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande Upplands Väsby. Vi måste se över alla möjligheter att göra Väsby till en tryggare plats, och kameraövervakning är ett viktigt verktyg i det arbetet som vi efterfrågat länge i Upplands Väsby.

Platsen kring stationsområdet har haft ökad polisiär närvaro under en period och kommunen har närvaro av ordningsvakter och fältare i området. Kameraövervakningen blir ett komplement som ska verka både brottsförebyggande och för att underlätta eventuella brottsutredningar. Beslutet gäller under 90 dagar från mars månad och ska sedan utvärderas av Lokapolisområde Sollentuna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum