Uppsala kommun

Upplev ett trivsammare Stora torget i sommar

Dela

På lördag får Stora torget nytt utseende, med så kallad platsutveckling som kommer att pågå hela sommaren.

Platsutvecklingen blir i form av installationer med olivträd, konstgräs och pallkragar med perenner och tillhörande sittplatser. Torget utrustas även med sittmöbler, konstverk och ljusinstallationer. Det blir bland annat en paviljong för vila, som är konstruerad av återbrukat virke. Temat för platsutvecklingen är hållbarhet och trygghet. 

- Stora torget och hela innerstaden ska bli mer trivsamt och inbjuda till ett levande folkliv med aktivitet och fler mötesplatser. Vi har som mål att skapa en hållbar innerstad och här har vi valt ”återvinning” som tema. Det mesta som ställs ut är saker vi lånat från andra för att både hålla ner kostnader och visa möjligheterna att återanvända saker, säger Rickard Malmström, ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Syftet med platsutvecklingen är att göra Stora torget mer trivsamt, att stärka torgets identitet och visa vilka möjligheter platsen har att bli ännu mer trivsam. Den är också ett led i Uppsalas innerstadsstrategi, och den fortsatta utvecklingen av Stora torget som ska påbörjas 2022.  

Även under platsutvecklingen gäller social distans och att hålla sig hemma om man känner sig sjuk. Platsutvecklingen pågår 6 juni-6 september och har tillkommit i samarbete med bland annat Uppsala citysamverkan. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum