Ving Sverige AB

Upplev Gran Canaria utan att lämna soffan

Dela

Upplev stranden, de vajande palmerna och se solnedgången över Atlanten i Virtual Reality. Ving har tillsammans med Gran Canarias turistbyrå tagit fram en guidad tur runt den populära ön i Facebook Spaces.

Ving i VR-projekt tillsammans med Gran Canarias turistbyrå
Ving i VR-projekt tillsammans med Gran Canarias turistbyrå

Facebook Spaces lanserades av Facebook för drygt ett år sedan och några veckor senare sjösatte Ving ett pilotprojekt med VR-guidningar av några resmål och hotell. Nu tar Ving sin VR-satsning till nästa nivå och lanserar i samarbete med Gran Canarias turistbyrå en virtuell guidning på Gran Canaria. Syftet är att visa upp öns okända pärlor bortom de mer kända turiststråken och samtidigt testa den nya moderna VR-tekniken i Facebook Spaces.

- När man tar på sig VR-glasögonen känns det verkligen som att man är där och interaktionen med gästerna i VR är riktigt häftig, säger reserådgivare Katja Björlinger som guidar besökarna utmed Gran Canarias västkust.

360-filmerna som används under den virtuella utflykten spelades in på Gran Canaria i slutet av februari i år av Vings eget inhouse-team.

- VR-utvecklingen är ännu i sin linda men vi ser stora möjligheter att i framtiden visa upp våra resmål och hotell på ett nytt och innovativt sätt, och då är det viktigt att man testar nya teknikmöjligheter som VR och Facebook Spaces, säger Jonas Carlson Almqvist, Senior VR-Specialist och som jobbat med så kallad ”immersive media” sedan 90-talet.

Rundturen besöker bla Roque Nublo, Gran Canarias nästa högsta punkt där man har milsvid utsikt och kan se solnedgången i horisonten, Las Palmas stadskärna samt den breda och långa stranden Las Canteras där surfare gör sig redo att möta vågorna. Man får även se Agaete och byn La Aldea de San Nicolás.

Vings guidade tur

För att besöka Ving i Facebook Spaces behöver man ha en profil på Facebook samt ett särskilt VR-headset, Oculus Rift. Därefter skapar man en avatar (tecknad figur) och sedan är det fritt fram att tillsammans med andra besökare uppleva Gran Canaria och vara med på en guidad tur. Vings guide beskriver miljöer och ger sina bästa tips under tiden som man tillsammans förflyttar sig mellan olika platser på den populära ön.

Om VR och Facebook Spaces

VR, Virtual Reality, har funnits länge men det är först nu som tekniken har blivit tillgänglig för alla. Det är en datateknik som replikerar en miljö, verklig eller fiktiv och simulerar användarens fysiska närvaro samt miljö för att möjliggöra användarinteraktion. VR skapar artificiella sensoriska upplevelser som kan innefatta syn, känsel, hörsel osv. Facebook Spaces är en mötesplats där man kan möta sina vänner i en virtuell värld. Genom att ta på sig VR-glasögon transporteras man till en annan värld. I VR-världen kan man umgås, visa 360-bilder, 360-filmer, rita och ta selfies.

Se hur en av Vings guidningar av Gran Canaria i Facebook Spaces kan se ut här: https://youtu.be/aqvSGdpDfsw

För ytterligare information, kontakta:
Sara Persson, tf. Social Media Manager, Ving, telefon 0736 – 72 20 26, sara.persson@ving.se

Kontakter

Bilder

Ving i VR-projekt tillsammans med Gran Canarias turistbyrå
Ving i VR-projekt tillsammans med Gran Canarias turistbyrå
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Ving ökar volymen till Turkiet och börja flyga direkt till Gazipasa17.9.2018 09:50Pressmeddelande

Efter några års nedgång har efterfrågan på resor till Turkiet ökat ordentligt. Redan till sommaren 2018 ökade Ving volymen med 40 procent och till nästa sommar börjar Ving flyga direkt från Stockholm till flygplatsen i Gazipasa med det egna flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia. Det förkortar restiden med nära två timmar för alla som ska semestra i Alanya. Sedan tidigare flyger Ving till Gazipasa från Köpenhamn.

Fler än 650 000 svenskar besökte Kanarieöarna, där Gran Canaria fortfarande är mest populärt6.9.2018 13:28Pressmeddelande

Kanarieöarna har lockat semestrande svenskar sedan 1960-talet. Med många soldagar och behaglig värme året om är det många som återvänt flera gånger till de populära öarna. Enligt Vings resepanel, där 12 433 svenskar svarat på frågor om Kanarieöarna har 9 av 10 (92,7 procent) någon gång rest till Kanarieöarna på semester. Populärast är Gran Canaria följt av Teneriffa och Lanzarote.

7 av 10 höstlovsresor är redan bokade hos Ving - Kanarieöarna lockar flest5.9.2018 08:20Pressmeddelande

Skolorna har börjat, kvällarna blir allt mörkare och temperaturerna faller - hösten är här. Men sommarlovet har inte mer än tagit slut innan det är dags att boka in nästa ledighet, och många är ute i god tid. Redan nu är 71 procent av Vings höstlovsresor bokade. Fler än hälften väljer en resa till Kanarieöarna och då främst till Gran Canaria och Teneriffa. Men även Kap Verde, Cypern, Egypten och Turkiet samt långväga resmål som Thailand och Aruba lockar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum