Norrköpings kommun

Upplev Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen – i Almedalen

Dela

I Inre hamnen, Norrköpings nya innerstadsdel, kommer en stadsmiljö skapas med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål, badplatser, småbåtshamn och nya kanaler. Redan nu finns möjlighet att cykla runt i den nya stadsdelen – med utgångspunkt på Strandvägen i Visby.

Kommunikationsdirektör Louise Flygt cyklar i Inre hamnen. Bild: Norrköpings kommun
 

Detaljplanen för stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen är antagen och arbetet med Norrköpings nya innerstadsdel har gått in i nästa fas. I slutet av året kan gator, kajer och andra allmänna platser börja byggas. Stadsdelens hus och byggnader kan resas under 2020. Men redan nu kan besökare erbjudas en cykeltur genom Inre hamnen.

Det är tekniken VR (virtual reality) som gör resan möjlig. VR, eller virtuell/datorsimulerad verklighet, är en datateknik som skapar interaktion mellan en skapad miljö och användarens fysiska närvaro. Genom att ta på sig ett par VR-glasögon och sätta sig på en cykel finns nu möjlighet till en tur genom Inre hamnens vattennära stadsmiljö.

– Det är jätteroligt att få möjlighet att stötta stadsutvecklingen i Norrköping genom den här virtuella cykelturen genom Inre hamnen. Extra värdefullt är att vi i den här satsningen får arbeta tillsammans med Significant Bit och Dimfrost Studio, två Norrköpingsbolag som ligger i framkant av virtuella upplevelser, säger Johan Högne, digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun.

– Inre hamnen kommer att kunna stå klar omkring år 2030, så det här är blir en möjlighet att resa in i framtiden. Det känns häftigt. Det blir premiär i Almedalen, men vi kommer förstås att ta med cykeln hem och visa tekniken för de viktigaste besökarna – Norrköpingsborna, säger Fredrik Wallin, projektledare för Inre hamnen.

Media och besökare är välkomna att testa cykelturen i Inre hamnen.

Datum: onsdag 4 juli
Tid: klockan 09.00–17.30
Plats: East Sweden Arena, Strandvägen 4, Visby

Här går att se en sekvens ur cykelturen.

Kontaktpersoner:
Johan Högne
Titel: digitaliseringsdirektör
Telefon: 072-545 06 36

Fredrik Wallin
Titel: projektledare Inre hamnen
Telefon: 011-15 13 24

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

 

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum