Åre 2019

Upplev skidhistoria idag på SkiStar Invitational

Dela

Vinnare av VM- och OS medaljer från forna storhetsdagar kommer återigen stå beredda att gå till full attack i backarna på Åreskutan. Det är dags för SkiStar Invitational – en giganternas kamp den 12 februari, efter lagtävlingen. Biljetter från lagtävlingen och giltiga SkiStar-liftkort fungerar som inträdesbiljett till en av alpina VMs bästa publikupplevelser.

Ingemar Stenmark i Åre 1986. Foto: Nisse Schmidt (reserverade rättigheter)
Ingemar Stenmark i Åre 1986. Foto: Nisse Schmidt (reserverade rättigheter)

Alexandra Meissnitzer, Jessica Lindell-Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Nicole Hosp, Luc Alphand, Patrik Järbyn, Fredrik Nyberg, Bruno Kernen, Kalle Pallander, Marco Büchel, Jens Byggmark, Ivica Kostelic, Pernilla Wiberg, Anja Pärson, Ingemar Stenmark och Kjetil Andre Aamodt – det är en uppställnings om inte går av för hackor. Tillsammans har de högar av medaljer och priser hemma från sina framgångsrika karriärer. Nu är det dags att återuppleva gamla minnen igen.

Några av deltagarna i SkiStar Invitational, andra upplagan, lade skidorna på hyllan för flera decennier sedan. Andra har sin karriär i mera färskt minne. Oavsett laddar de för att ge 110 procent när det är dags att dra på sig tävlingsdräkten igen inför tusentals vrålande åskådare.

Första gången SkiStar Invitational kördes var under alpina VM 2007. Då var runt 17 000 personer på plats och det var en oförglömlig kväll.

På tisdagskvällen får återvändande fans chansen att återuppleva den magiska kvällen från 2007 igen. Och nya besökare kommer att få uppleva något helt unikt för första gången.

Evenemanget presenteras av Thomas Fogdös Active Life Foundation, som bland annat arbetar för att bidra till behandling och rehabilitering av skadade åkare, och Right to Play, som arbetar med att engagera nya svenska i sporten och i samhället.

Biljetter till alpina lagtävlingen tidigare på dagen gäller som entrébiljett även för SkiStar Invitational som följer direkt efteråt. Alla giltiga SkiStar-liftkort ger inträde till publikområdet till höger om banan och målet.

TIPS: Åker du skidor till arenan så har du möjlighet att parkera vid Rödkullen, VM8an kommer vara öppen 30 minuter efter avslutad tävling för transport tillbaka.

Välkommen till en häftig publikupplevelse!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ingemar Stenmark i Åre 1986. Foto: Nisse Schmidt (reserverade rättigheter)
Ingemar Stenmark i Åre 1986. Foto: Nisse Schmidt (reserverade rättigheter)
Ladda ned bild
Anja Pärson och Ingemar Stenmark under alpina VM i Åre 2007. Foto: Åre 2019
Anja Pärson och Ingemar Stenmark under alpina VM i Åre 2007. Foto: Åre 2019
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum