Jönköpings kommun

Uppmaning: Åk inte bil till Axamobadet!

Dela

Under onsdagen den 20 juli har det varit kaos i trafiken vid Axamobadet utanför Jönköping. Det har lett till mycket begränsad framkomlighet där bland annat länstrafiken inte kunnat komma fram med sina bussar eftersom många bilar stått utmed vägen.

- Vår uppmaning till allmänheten är att inte åka bil till Axamobadet i morgon. Får man del av denna information så ska man välja en annan badplats eller ta sig dit utan bil. Annars riskerar det att bli trafikkaos i morgon också, säger Therése Evertsdotter Staaf, avdelningschef på tekniska kontoret.

Även Osets badplats på Vättersnäs har haft en ansträngd parkeringssituation under onsdagen.

Kommunen håller på att undersöka om det är möjligt att göra några tillfälliga åtgärder. Det är mycket viktigt att bara parkera på anvisad plats för att inte hindra framkomligheten för räddningstjänsten ller länstrafiken. Parkeringsvakter är på plats och fordon som felparkeras riskerat att få parkeringsböter.

- Det är ett fåtal dagar på året det kan bli så här. Jag förstår att invånarna vill bada när det blir så här varmt, men den som har bil kanske kan välja att upptäcka en annan badplats än Axamobadet och Oset, säger Therése.

Kontakt:

Therése Evertsdotter Staaf, avdelningschef tekniska kontoret

Tel: 036-10 27 26

Nyckelord

Kontakter

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum