Jönköpings kommun

Uppmaning om att koka dricksvatten tas bort

Dela

Norrahammarsbor som tidigare uppmanats att koka sitt dricksvatten behöver inte längre göra det. De vattenprover som tagits visar på god vattenkvalitet.

Det var abonnenter för kommunalt dricksvatten i Granhultområdet, Bergholmsvägen, Söderåsvägen samt anslutande vägar i Norrahammar som tidigare uppmanades att efter en vattenläcka koka dricksvattnet.

Jönköpings kommun kan nu meddela att det är fritt fram att använda vattnet som vanligt.

- Två godkända vattenprover krävs för att vi ska känna oss säkra innan vi tar bort uppmaningen om att koka vattnet och det har vi nu, säger Jeanette Le Mahieu.

Orsaken till att Norrahammarsborna uppmanats att koka sitt vatten berodde på en vattenläcka som inträffade i lördags 30 juli.

Jönköpings kommun vill också tacka de boende för deras tålamod.

- När man inte kan använda sitt vatten som vanligt så blir det naturligtvis en olägenhet och vi på kommunen har jobbat så snabbt vi kunnat för att åtgärda problemet, säger Jeanette Le Mahieu.

Nyckelord

Kontakter

Jeanette Le Mahieu
Verksamhetschef VA-avdelningen Jönköpings kommun
036-105159

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Köp av fastigheter på Mariebo tas upp i Tekniska nämnden18.11.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Jönköpings kommun avser att köpa sju förorenade fastigheter, som sedan ska rivas, i bostadsområdet Mariebo. Det görs inom ramen för ett projekt som leds av statliga SGU och syftar till att föroreningarna från en gammal kemtvätt ska kunna saneras. Tekniska nämnden ska nu ta ställning till förslaget om köp av fastigheter, som för kommunens del kan komma att uppgå till cirka 15 miljoner kronor efter att statsbidrag från Naturvårdsverket betalats ut.

Pressinbjudan: Koalition för Jönköping presenterar budget för 202328.10.2022 13:39:15 CEST | Pressmeddelande

Budgetarbetet inför 2023 har pågått intensivt under hösten. Nu är Koalition för Jönköping redo att presentera budget för 2023. Jönköpings kommun har en stabil ekonomi, men en turbulent omvärld och risk för lågkonjunktur gör att ekonomin påverkas. Media bjuds in till en presskonferens där de styrande politikerna från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet kommer att presentera sin ekonomiska modell. Tid: Måndag 31 oktober klockan 10.00 Plats: Rådhuset (Galleriet) * Presslegitimation kan komma att krävas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum