Region Örebro län

Uppmärksammad plan har uppdaterats

Dela

När Region Örebro läns handlingsplan för civilsamhälle och social ekonomi antogs år 2018 var det en av de första handlingsplanerna i sitt slag i Sverige. I dag beslutade regionstyrelsen om en uppdatering av den såväl nationellt som internationellt uppmärksammade planen.

Den handlingsplan för civilsamhälle och social ekonomi som gällt sedan 2018 har väckt uppmärksamhet bland många andra regioner i Sverige. Men intresset har inte stannat vid landsgränsen, även i internationella sammanhang har den låtit tala om sig. Till exempel har representanter för Region Örebro län informerat om planen på internationella konferenser och den har belönats med den europeiska utmärkelsen Excellence Award. Planen har också uppmärksammats av både EU-kommissionen och Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD.

När regionstyrelsen i dag sammanträdde fattades beslut om att anta en uppdaterad version av planen som pekar ut riktningen för de kommande fyra årens arbete inom området.

- Vi vill lyfta fram och synliggöra den betydelse som civilsamhället och den sociala ekonomin har för utvecklingen av Örebro län. Jag hoppas att den nya handlingsplanen kan leda till aktiviteter både inom Region Örebro län och i vårt samarbete med andra aktörer, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden och ledamot i regionstyrelsen.

Handlingsplanen är knuten till Regional utvecklingsstrategi för Örebro län 2018-2030, den så kallade RUS:en, och den består av fyra olika delmål:

  • Att bidra till en ökad förståelse för civilsamhällets och den sociala ekonomin i Örebro län.
  • Att skapa långsiktiga förutsättningar för civilsamhället och den sociala ekonomin i Örebro län.
  • Att skapa, stärka och samordna nätverk och mötesplatser för frågor om civilsamhälle och social ekonomi i Örebro län.
  • Att bidra till en ökad internationell samverkan kring civilsamhälle och social ekonomi i Örebro län.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden och ledamot i regionstyrelsen, telefon: 073-84 27 454

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum