Umeå kommun

Upprustning av Röbäcks skidspår samt investering i mobil konstsnötillverkning

Dela

En mobil utrustning för konstsnötillverkning samt spårprepareringsutrustning ska köpas in för att utveckla skidåkningen i Röbäck. Utrustningen finansieras från den ersättning som kommunen fått av Trafikverket.

— Umeå behöver konstsnö, det kan många med mig konstatera vid tillbakablick på de vintrar vi haft under de senaste åren. Det här känns som ett bra tillskott för både Röbäck och resten av skidumeå, säger Ari Leinonen (S), ordförande i fritidsnämnden.

Förbättringar av Röbäcks skidspår

Den mobila konstsnötillverkningsutrustningen gör det enklare att flytta tillverkningen där behovet finns. Förutom den och prepareringsutrustningen kommer Fritidsförvaltningen genomföra underhåll på snöterassen vid Röbäcks skidspår. Förbättring av spårterassen kommer att innebära att det krävs en mindre mängd snö än tidigare för att kunna preparera spåret. Sammanlagt kommer investeringen att kosta cirka 1,5 mnkr.

— Det här blir ett fint lyft för främst Röbäcks skidspår och den ideella sektorn som verkar där. Utrustningen skapar goda möjligheter till tidig säsongsstart i både Röbäck och även andra delar av Umeå, säger Lennart Johansson (M), vice ordförande i fritidsnämnden.

Om finansieringen

Till följd av vägdragningen av Västra länken behövde kommunen avlägsna skidspårsområdet vid Umåker. Som ersättning fick kommunen 4 mnkr. 2019 användes cirka 2,4 mnkr till att uppgradera konstsnötillverkningsanläggningen på Nydala. 60 tkr användes för nedmontering av Umåkers spårområde.

Fritidsnämnden har sedan tidigare beslutat om att pengarna från Trafikverket ska gå till att utveckla möjligheter för skidåkningen i Umeå.

Mer information:

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden 
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Lennart Johansson (M) 
vice ordförande 
fritidsnämnden 
070-330 37 45
lennart.johansson@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidschef
070-343 26 80
stefan.hildningsson@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Måltidsinformation inom förskola, skola och äldreomsorg i Umeå finns nu som öppna data3.6.2021 18:06:34 CEST | Pressmeddelande

Vill du veta hur mycket mat som kastas i soporna i form av matsvinn eller hur många måltider som serveras i Umeå kommun en vanlig veckodag? Se hur många procent av maten i förskolan som är ekologisk eller vad en måltid i äldreomsorgen kostar? Nu finns information publicerad på kommunens portal för öppna data. Där kan du själv söka den information du är intresserad av.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum