Linköpings kommun

Upprustning för bättre bana i Berg

Dela

Grusplanen i Berg ska rustas upp. Den nuvarande planen är sliten och ojämn. När upprustningen är klar kommer skridskoåkarna att kunna glädja sig åt en bättre isbana i vinter.

Grusplanen ligger vid Bergsbadsvägen och den upprustade planen kommer att underlätta idrottande under hela året. Planen används flitigt av både av föreningsliv och boende i Berg.

– Vi vill att Linköpingsborna ska kunna röra på sig året om. Upprustningen innebär att förutsättningarna för skridskoåkning blir bättre i vinter. Vårt föreningsliv är viktigt för Linköping och detta underlättar för föreningslivet i Berg, dessutom innebär upprustningen av isbanan ett lyft för de boende i Berg, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S).

Upprustningen består bland annat av att banan ska hyvlas och tillföras nytt material, vilket gör den jämnare och spolningen i vinter kommer att underlättas. Utöver detta ska två brunnar åtgärdas och en gammal skylt monteras ner.

Arbetet med att rusta upp grusbanan ska genomföras under oktober månad och planen är då avstängd. Upprustningen beräknas kosta cirka 200 000 kronor.

För ytterligare information kontakta ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S), telefon 0725-84 73 10 eller Ulf Johansson Lorin, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, telefon 013-20 88 45.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum