Stockholms stad

Upprustningen av Bällstavägen i höjd med Annedal är klar

Dela

Hösten 2016 påbörjades arbetet med att göra Bällstavägen säkrare, framkomligare och tillgängligare för gående och cyklister. Nu är arbetet avslutat och alla trafikslag välkomnas tillbaka till den nya Bällstavägen.

Som en del i satsningen att omvandla Annedal från industriområde till attraktiv promenadstadsdel har Stockholms stads byggt om Bällstavägen.

Det som gjorts under den drygt ett år långa arbetstiden är:

  • Ny gång- och cykelbana på båda sidor om Bällstavägen som knyter an till cykelpendlingsstråket mellan Annedal och Sundbyberg.
  • Signalreglerade övergångsställen på Bällstavägen vid Mariehällstorget och på båda sidor om Dartanjangs gata och Tappvägen.
  • Upprustning av befintliga busshållplatser.
  • Filer för vänstersvängande trafik för att skapa bättre framkomlighet vid korsningarna Bällstavägen/Dartanjangs gata samt Bällstavägen/Tappvägen.

Du finner pressbilder fria för användning under Relaterat material. Ange fotograf Lennart Johansson. 

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum