Stockholms stad

Upprustningen av Kulturhuset har startat

Dela

Idag tändes en ljusskylt på Kulturhuset för att markera startskottet för den upprustning som Stockholms stad ska genomföra de kommande 1,5 åren.

Nu startar upprustningen av Kulturhuset och teaterhuset. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Nu startar upprustningen av Kulturhuset och teaterhuset. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad

– Kulturhuset och teaterhuset är ett nav för Stockholms kulturliv. Upprustningen handlar till stor del om ett gigantiskt stambyte som staden gör efter femtio år, för nästan en miljard kronor. Det är helt nödvändigt för att fastigheten ska fungera i minst femtio år till, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd.

När projektet är klart kommer husen att vara mer energieffektiva, driftssäkra och ha en bättre inomhusmiljö för både besökare och personal. Den stora förändringen blir det nya besökscentret med information och biljettförsäljning, som skapas på plattan-plan och som också kommer att bli den nya huvudentrén.  

– Med budskapet ”Kulturhuset Stadsteatern hjärta hela Stockholm” vill vi understryka att den kulturella verksamheten även fortsättningsvis kommer att pågå för fullt i staden, bara på andra håll i Stockholm, säger Sture Carlsson, VD på Kulturhuset Stadsteatern.

På gatuplan och plattan-plan har flera verksamheter öppet för besökare. Det gäller TioTretton och Lånelabyrinten, Restaurang Kulturhuset Stories, Stockholmsrummet, Designtorget och Stockholm Visitor Center samt Studion som ska användas som lokal för galleri och utställningar.

Fakta ljusskylt

Energiförbrukningen är 6,72 kw när alla lampor är tända samtidigt (vilket motsvarar mindre än en vanlig spis där alla plattor går för fullt). Listen är tillverkad av återvunnen polyester, tyget är miljöcertifierat och bläcket är Svanen-godkänt.

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Nu startar upprustningen av Kulturhuset och teaterhuset. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Nu startar upprustningen av Kulturhuset och teaterhuset. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Ladda ned bild
Bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin tände upp det stora hjärtat. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin tände upp det stora hjärtat. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nya arbetssätt och justerad organisation för ett kulturutbud som når fler5.3.2019 12:30:00 CETPressmeddelande

Stockholms kulturförvaltning har i budgeten för 2019 fått ett utvecklat uppdrag med höga ambitioner. Fokus ligger på att nå ut till fler med kulturverksamheten, i synnerhet underrepresenterade grupper. Det nya uppdraget och kulturverksamhetens budgetförutsättningar gör att Kulturförvaltningen nu ser över arbetssätt och organisationsformer i syfte att effektivisera och centralisera verksamheten.

Nya regler för parkering i delar av Bromma21.2.2019 08:59:45 CETPressmeddelande

Idag presenterar Stockholms stad de nya reglerna för hur parkeringen ska ordnas i de delar av Bromma som berördes av Transportstyrelsens beslut om att upphäva 289 lokala trafikföreskrifter i december förra året. I de norra delarna av det berörda området kommer avgift att gälla på de flesta gator och i södra delarna kommer de flesta gator ha avgiftsfri parkering. Omskyltningen påbörjas i slutet av februari och beräknas vara klar i slutet av april. De nya reglerna börjar gälla undan för undan när skyltarna är på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum