Uppsala kommun

Uppsala dubbelt prisad som innovationskommun

Dela

Ignite Sweden belönade i går Uppsala som Sverige ledande kommun för startups. Uppsala fick pris i klasserna Master of startups och Best startup collaborator.

Ignite Sweden prisade vid gårdagens event Ignite Sweden day olika aktörer som stödjer startups. Uppsala kommun tog stolt emot två av de priser som delades ut under dagen.

- Att det startas nya företag och att Uppsalas näringsliv växer är viktigt för Uppsala. Det här är ett fint betyg för vårt hårda arbete, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

- Uppsala kommun satsar på att bli den naturliga platsen för entreprenörskap och startups, något viktigt i en allt mer globaliserad värld. Det är ett glädjande besked att kommunen prisas för sin öppenhet till nya idéer och teknologier, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala.

Ur juryns motivering:

”Med nyfikenhet, mod och envishet har Uppsala kommun lyckats med den svåra utmaningen att driva innovation tack vare sitt samarbete med startups. Drivet av ett genuint intresse att hitta nya innovativa lösningar har Uppsala kommun inte bara engagerat organisationen internt, men även bevisat sin förmåga att hantera krav på offentlig upphandling i sitt arbete med startups.”

Bakom organisationen Ignite Sweden står Vinnova, Things Stockholm, Sting, Sisp, Lead, Minc och Uminova.

Nyckelord

Kontakter

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande
018-72713 18
erik.pelling@uppsala.se

 Mohamad Hassan (L), kommunalråd
018-727 13 00
mohamad.hassan@uppsala.se

Johan Rosén, näringslivsstrateg
018-727 88 07
johan.rosen@uppsala.se

Carl Fredrik Johansson, presskontakt
072-596 90 10
carl-fredrik.johansson@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

Åtta internationella konstnärer visas i utställningen Unhomed på Uppsala konstmuseum15.1.2020 14:04:44 CETPressmeddelande

Uppsala konstmuseum inleder det nya decenniet och våren med utställningen "Unhomed" som presenterar åtta internationellt verksamma konstnärer vars arbete är i ständig dialog med frågor om globalisering, kulturarv och yttrandefrihet. Deras konst undersöker gränser i offentliga och privata rum samt hur dekolonialiseringprocesser och nationella manifesteringar framträder i snabbt transformerande städer som Mumbai, Karachi och Moskva. Utställningen visas 1 februari - 10 maj 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum