Uppsala kommun

Uppsala kommun berättar om byggstök i boappar

Dela

Att bo där det hela tiden byggs har sina utmaningar. För att underlätta vardagen och nå ut med information om olika arbeten inleder Uppsala kommun ett pilotprojekt med leverantörer av olika boappar. Målet är att snabbt nå ut med information till boende och först ut blir Uppsalabolaget Tmpl, som används i Wallenstams och Rosendal fastigheters hus.

I allt fler bostäder finns någon typ av app som hjälper de boende att boka gemensamma resurser som tvättstuga och cykelpool – men också för information och kommunikation mellan boende. Uppsala kommun inleder nu ett pilotprojekt där praktisk information om förändringar i närområdet i stadsdelen Rosendal sprids via boappar.

- Det kan vara besvärligt att bo i ett område under byggskedet, men med rätt information nära invånarna vill vi försöka underlätta livet för Rosendalsborna. Nu blir det lokal information i rakt ner i fickan och vi är väldigt nyfikna på hur det tas emot, säger Erik Pelling, ordförande i Mark- och exploateringsutskottet på Uppsala kommun.

Pilotprojektet gäller alla relevanta appar och motsvarande digitala lösningar som finns i området och ett samarbete finns även med kommunägda Uppsalahem. Testperioden inleds den 20 november med information i Tmpl, en boapp som sammanlagt når 800 av Rosendals totalt cirka 2500 invånare.

- Rosendal är på många sätt en testbädd, kommunen satsar stort på hållbarhet och nya sätt att lösa till exempel mobilitet och dagvatten. Det känns naturligt att vi också testar nya sätt att nå de boende, säger Anna Sander, avdelningschef på Mark- och exploateringsenheten på Uppsala kommun.

Informationen som skickas ut från Uppsala kommun kommer även att läggas upp på Rosendalsprojektets webbplats och andra forum. Genom mätningar är det tänkt att efter testperioden undersöka om de boende som tagit del av information via appen är mer nöjda med informationsflödet än övriga boende.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Release av Mod, minnen och äventyr – en vandring för stora och små bland Uppsalas offentliga konst av Johanna Uddén16.1.2020 15:30:42 CETPressinbjudan

Datum: Onsdag 22 januari Tid: 17.00 Plats: Bror Hjorths hus, Norbyvägen 26 Invigningstal: Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande. Anna Ehn, chef för offentlig konst leder ett samtal om boken med Johanna Uddén. Releasen är ett samarbete med Bror Hjorts hus. Fotografierna i boken är tagna av Stewen Quigley. – Det är viktigt att använda vår offentliga konst och se till att fler får njuta av den. Jag tänker att den här boken kommer att leda till att både barn och vuxna får upp ögonen för den fina konstskatt som finns runt om i vår kommun, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande (MP) Mod, minnen och äventyr är en lättläst konstbok för barn och vuxna om utvalda offentliga konstverk i Uppsala kommun. Boken kan användas för egna konstpromenader. Den kan även användas i skolor och på förskolor. – Konst är viktigt för alla, oavsett ålder eftersom konst handlar om livet Jag saknade något om konst i Uppsala som vände sig till barn. Jag presenterade min idé för de ansvariga på Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum