Uppsala kommun

Uppsala kommun förlänger markanvisningsavtal för ny skola och förskola i södra Gunsta

Dela

En mil öster om centrala Uppsala, i södra Gunsta, ska ett nytt område växa fram med omkring 1500 bostäder, mötesplatser, idrottsplatser och annan service. Nu har stadsbyggnadsförvaltningen tagit fram ett förslag på markanvisningsavtal till Skolfastigheter AB för att bygga en skola och en förskola i södra Gunsta.

Södra Gunsta ligger ungefär 1 mil öster om Uppsala intill länsväg 282. Bild Uppsala kommun.
Södra Gunsta ligger ungefär 1 mil öster om Uppsala intill länsväg 282. Bild Uppsala kommun.

Skolfastigheter AB tilldelades år 2014 en markanvisning för att möjliggöra utbyggnad av skola och förskola i det nya området Södra Gunsta. Markanvisningen gällde i två år och upphörde därmed att gälla år 2016. Sedan dess har arbetet med att ta fram nya detaljplaner för Södra Gunsta fortgått.

Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott fattade på måndagen beslut om att förlänga markanvisningsavtalet för en ny förskola och skola i Södra Gunsta.

- Vi bygger inte bara bostäder, utan ett helt samhälle. I Södra Gunsta växer nu ett helt nytt område fram med bostäder, mötesplatser, idrottsplatser och annan service. I det arbetet är det också självklart att planera för förskole- och skolplatser. Nu tar vi nästa steg för det, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet i Uppsala kommun.

- Uppsala växer och det är viktigt att i ett tidigt skede planera förskole- och skolplatser för att möta upp det ökade behovet. Därför är jag glad att arbetet för en ny förskola och skola i Södra Gunsta nu går vidare, säger Helena Hedman Skoglund (L), kommunalråd med ansvar för utbildningsfrågor i Uppsala kommun.

Detaljplanen för markanvisningsområdet förväntas vinna laga kraft i början av år 2020. Efter det kan Skolfastigheter beviljas bygglov, förvärva marken och påbörja byggandet av en ny skola och förskola i Södra Gunsta.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Södra Gunsta ligger ungefär 1 mil öster om Uppsala intill länsväg 282. Bild Uppsala kommun.
Södra Gunsta ligger ungefär 1 mil öster om Uppsala intill länsväg 282. Bild Uppsala kommun.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum