Uppsala kommun

Uppsala kommun ger fortsatt stöd till delar av näringslivet

Dela

Uppsala kommuns krisledningsnämnd har beslutat om fortsatt jämkning av markupplåtelseavgifterna för butiker och restauranger under 2021 och 2022 för att underlätta för restauranger och butiker.

Spridningen av coronaviruset har haft en betydande negativ påverkan på flera näringar i Uppsala. Därför beslutade Krisledningsnämnden i april att jämka markupplåtelseavgifterna till noll kronor till och med årsskiftet. Eftersom många bedömer att den negativa påverkan på verksamheter på grund av coronaviruset får fortsatta konsekvenser under en lång tid framöver, kommer beslutet om jämkning att förlängas till och med 2022.

- Det här underlättar för det lokala näringslivet i Uppsala att fortsätta att göra Uppsala levande och trevligt för fler som besöker staden, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Under 2019 har cirka 120 uteserveringar fått markupplåtelse på allmän platsmark. Förslaget innebär ekonomiska konsekvenser för gatu-och samhällsmiljönämnden under åren 2021 och 2022. Intäktsbortfallet beräknas motsvara intäktsnivån för 2019, då intäkterna från markupplåtelser uppgick till 3,8 miljoner kronor varav 2,7 miljoner avsåg upplåtelse för uteserveringar och 1,1 miljoner kronor avsåg upplåtelser av torg och parkmark.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum