Uppsala kommun

Uppsala kommun kraftsamlar för att öka innovationstakten

Dela

Den 5 oktober startar den årliga nationella satsningen Innovationsveckan, som lyfter fram innovationskraften inom offentlig sektor. För Uppsala kommun är det självklart att delta med eget program, inspirera och byta erfarenheter med andra kommuner och våra partner.

– Att Uppsala har ett unikt innovationsstödjande system sedan många år är något vi är mycket stolta över och vill dela med oss av, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S). 

Under veckan 5–9 oktober kommer Uppsala kommun att visa upp delar av sitt innovationsarbete och hur det stärker organisationen att bli bättre för Uppsalas invånare och företag.

Inför veckan har kommunen arbetat tillsammans med stiftelsen Stuns, Region Uppsala, universiteten och Ignite Sweden för att erbjuda ett program med både bredd och spets.

På torsdag 8 oktober presenteras kommunens nya plan för innovationsarbetet. Därefter invigs pilotsatsningen “Innovationslabbet”, en innovationsverkstad för Uppsala kommun.

– Det ska bli en plats där vi hittar lösningar på komplexa problem, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör.

Ett innovativt program

I programmet deltar flera nationella experter, bland andra Marie Wall, startup-ansvarig på Näringsdepartementet. Hon kommer ge sin syn på kommunens satsning på innovation och vad den kan innebära för kommunen, näringslivet, invånarna och övriga samhället. 

– Ett innovationsfrämjande ledarskap är viktigt för att komma från idé till förverkligande. Därför har en av dagarna ett extra fokus på just ledarskap, säger Maria Ahrgren, chef för kommunens avdelning kvalitet och planering.

Kompetens för att kunna arbeta med innovation är också en viktig pusselbit, menar hon. På fredag 9 oktober är temat kompetens och deltagare kan lyssna på bland andra innovationsforskarna Klas Palm och Leif Denti. Dessutom presenterar Magnus Blixt, verksamhetsutvecklare i Uppsala kommun, vår testbädd för digitala läroverktyg. Den ska bland annat stärka lärare och elever och ge lärare möjlighet att höja sin kompetens inom digitala lösningar.

Kommunens aktiviteter under Innovationsveckan kommer att sändas digitalt, de flesta programpunkterna är öppna för alla att ta del av.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Äldre med hemtjänst i Uppsala kommun får hjälp med att beställa varor digitalt23.10.2020 14:01:22 CESTPressmeddelande

Äldrenämnden i Uppsala kommun beslutade vid ett sammanträde den 22 oktober att upphandla leverantör för digitala inköp av dagligvaror via hemtjänsten. En viktig anledning till upphandlingen är att äldre personer med hemtjänst får mer inflytande över vilka varor som ska handlas hem. Samtidigt får medarbetare i hemtjänsten en bättre arbetsmiljö när de inte behöver transportera matkassar från butiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum