Uppsala kommun

Uppsala kommun planerar för Bostad åt alla

Dela

Uppsala kommun planerar för Bostad åt alla

Kommunstyrelsen har beslutat om en handlingsplan för att underlätta och påskynda tillgången på bostäder till lägre kostnad. Handlingsplanen omfattar alla kommunens nämnder och bolag. I planen ingår att bostäder till lägre kostnad ska planeras på platser med tät kollektivtrafik och god samhällsservice.

Ett annat mål i planen är att uppmuntra byggföretag att skapa attraktiva mobilitetslösningar för att minska boendekostnader, trängsel och utsläpp. 

Sedan 2017 har bostadsmarknaden saktat in i hela landet och behovet av att öka tillgången på bostäder till en lägre kostnad har blivit allt tydligare.

- Utbudet på marknaden matchar inte de behov som finns hos till exempel unga, nyinflyttade och ensamstående, som kan ha sämre ekonomiska förutsättningar än de som är etablerade på arbetsmarknaden. Det tar vi på största allvar och därför arbetar Uppsala kommun aktivt med att möta behovet av bostäder till lägre kostnader, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen.


Handlingsplanen följs upp halvårsvis och ska under slutet av 2019 följas upp med nya riktlinjer för perioden 2019-2023.

För mer information

Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen
Telefon: 018-727 13 18
E-posterik.pelling@uppsala.se

Sara Bjurström, Avdelningschef strategisk planering
Telefon: 018-727 40 96
E-post: sara.bjurstrom@uppsala.se

Presskontakt
Stefan Berg, pressansvarig 
Telefon: 0724-682683

Nyckelord

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Uppsala kommun tar helhetsgrepp på fritidshem17.4.2019 08:58:33 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun anordnar inspirations- och utbildningsdagar för sina 500 medarbetare i kommunala fritidshem. Syftet är att lyfta deras viktiga arbete med att stimulera elevers lärande och främja social gemenskap och allsidiga kontakter med jämnåriga och vuxna. De två halvdagarna äger rum på Uppsala Konsert & Kongress den 26 april och den 3 maj. Bland annat medverkar programledaren och läraren Beppe Singer med en inspirationsföreläsning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum