Uppsala kommun

Uppsala kommuns hedersstipendium till Stewen Quigley

Dela

I dag fattade kulturnämnden beslut om att tilldela Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 till fotografen Stewen Quigley.

Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.
Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.

– Ett enigt stipendieutskott föreslog kulturnämnden att tilldela Stewen Quigley hedersstipendiet i år. Stewen Quigley bidrar till att göra Uppsala till en kulturstad. Inte minst genom magasinet BIZART som kan hämtas på kommunens bibliotek, säger Elisabeth Ståhle, sammankallande i kulturnämndens stipendieutskott.

Stewen Quigley är född 1952. Han är fotograf, sedan 43 år vd för Q-Image bild och design samt sedan 13 år ansvarig utgivare för magasinet BIZART. Stewen har fotograferat och filmat på uppdrag av allt från stora internationella börsbolag till lokala företag. Han var under 10 år Bonnierförlagets författarfotograf och arbetade sedan med uppdrag från Pharmacia, Procordia, Atlas Copco, SAS, Industrivärlden och många biotechföretag, liksom med uppdrag inom universitet och offentlig sektor.

Kombinationen kultur, kommunikation och näringsliv ligger Stewen varmt om hjärtat. Med magasinet BIZART har han hjälpt till att lyfta fram kraften, kreativiteten och mångsidigheten i ett dynamiskt och internationellt Uppsala.

Kulturnämndens hedersstipendium inrättades 1977 och har utdelats varje år sedan dess. Enligt stadgarna tilldelas förtjänt person hedersbetygelse i form av ett konstverk, i år till ett värde av högst 20 000 kronor och ett diplom utformat av konstnären Ulla Fries.

Kulturnämndens motivering: Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 tilldelas fotografen Stewen Quigley för hans mångåriga gärning att sätta skärpan på kulturens betydelse i samhället. Nyfiket, mångfacetterat och med osedvanligt driv har Stewen Quigley erbjudit mötesplatser och visat konstens, konstskaparnas och kulturentreprenörernas vikt i samhälle och näringsliv. Med magasinet BIZART har Stewen Quigley under många år på ett inspirerande sätt tillgängliggjort konst och kultur för allmänheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.
Fotografen Stewen Quigley tilldelas 2020 års hederstipendium av Uppsala kommun.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum