Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteater gästspelar på Reginateatern i ett samarbetsprojekt

Dela

Älskade Marie får premiär på Reginateatern den 3 september.

Vårt samarbete är en naturlig följd av vår ambition för ett rikt kulturliv och för publiken. Att både vara konkurrenter och samarbetspartners är ofta lika självklart som utvecklande i kulturvärlden.

Casper Verner-Carlsson och Maria Nilsson, tillförordnade teaterchefer på Reginateatern, och Petra Brylander vd/teaterchef, Uppsala stadsteater

Reginateatern gästas av Uppsala stadsteater genom ett helt nytt samarbete mellan de två teatrarna – föreställningen Älskade Marie spelas exklusivt som matiné på Reginateatern, te och scones serveras och ingår i biljettpriset.

Marie Krøyer ville leva jämställt, men kom att uppmärksammas för sitt eget konstnärskap långt efter sin död, när hennes teckningar och målningar hittades på en vind. Tytte Johnsson gör rollen som Marie Krøyer i monologen Älskade Marie, skriven av Karin Thunberg.

Biljetter till Älskade Marie släpps till försäljning den 2o augusti.

Av: Karin Thunberg
Regi: Johan Huldt
Ljus: Tommy Sahlén
Affischfoto: Micke Sandström
Medverkande: Tytte Johnsson

https://www.reginateatern.se/alskade-marie.php
Biljetter och mer info om Älskade Marie, på Reginateaterns webbplats:

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum