Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteater höjer åldersgränsen på "Flickan med svavelstickorna"

Dela
Uppsala stadsteater höjer den rekommenderade åldersgränsen på "Flickan med svavelstickorna" till 15 år. Efter två genrep och premiär där vi lyssnat på publikens upplevelser har vi fått bekräftat att föreställningen inte passar för den barnpublik den var avsedd att spela för.
Klara Lans. Foto: Sören Vilks.
Klara Lans. Foto: Sören Vilks.

Flickan med svavelstickorna lyfter ämnet ensamhet, som är aktuellt och relevant i alla åldrar. Föreställningen innehåller flera visuella koreografiska scener som passar för barn och unga. Men den slutgiltiga helhetsupplevelsen har dock visat sig passa en äldre publiks referensramar och förståelse. Därför rekommenderar vi den nu från 15 år. 

Flickan med svavelstickornas koncept är tekniskt och visuellt avancerat och bygger på intervjuer och rörelse. Detta har inneburit en svårighet att under repetitionerna få en bild av helheten. Detta innebär att vi först efter två genrep och premiär fått tillräcklig med respons för att nu höja åldersgränsen.

Uppsala stadsteater erbjuder alla som köpt biljetter att återköpa biljetterna.

En teaterföreställning är resultatet av en konstnärlig process och ibland landar man inte där man tänkt från början. Vi på Uppsala stadsteater vill ta ansvar för vår publik och tror att föreställningen lämpar sig bättre för en ung och vuxen publik.

Läs mer om föreställningen här!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Klara Lans. Foto: Sören Vilks.
Klara Lans. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteater presenterar: "Nutella möter. En fabulös intervjuserie om vetenskapen" Urpremiär 13 april10.3.2023 10:15:05 CET | Pressmeddelande

Nutella, känd från duon Grace & Nutella, är en drag queen med många strängar på sin lyra. Graciöst rör hon rör sig sömlöst från klubbdrottning till värdinna och konferencier av yttersta toppklass. Men nu är det äntligen dags för Nutella att ta plats på Uppsala stadsteater! Med värme, humor och en gnutta allvar bjuder Nutella in forskare och författare att berätta om just deras specialämne. Först ut är Åsa Berggren, professor vid institutionen för ekologi, SLU.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum