Uppsala stadsteater

Uppsala stadsteaters förhoppningar om teatervåren

Dela

På grund av den rådande pandemin förlänger Uppsala stadsteater sin stängning ytterligare. Teatern skjuter fram vårens premiärer och förbereder och repeterar i begränsad skala för att vara redo att öppna teaterhuset igen så snart smittskyddsläget och reglerna om allmänna sammankomster lättar.

Arsenik och gamla spetsar. Pia Johansson och Anna Carlson. Foto: Carl Thorborg
Arsenik och gamla spetsar. Pia Johansson och Anna Carlson. Foto: Carl Thorborg

Under förutsättning att Uppsala stadsteater åter kan öppna för en publik om minst 50 personer så inleds teatervåren med premiären av kriminalkomedin Arsenik och gamla spetsar 27 mars.

Uppsala stadsteater satsar också digitalt och Blåkepsen och vargluvan, som erbjuds kostnadsfritt till elever i årskurs F-2 i Uppsala län, kommer att ha digital urpremiär 25 mars.

De pjäser som står näst på tur är uppsättningen av Kul med en kvinna! med planerad nypremiär 31 mars och det nyskrivna kammarspelet om Andréexpeditionen – De förlorade hjältarnas land, med planerad premiär 28 maj.

Även That´s life – Göran Engmans musikföreställning, kommer att planeras in på Intiman under våren.

Så snart myndigheterna aviserar att publikreglerna ändras så kommer Uppsala stadsteater att släppa biljetter till vårens samtliga föreställningar.

På uppsalastadsteater.se finns även inspelade föreställningar av Lost in space och Meningen med döden, att se kostnadsfritt.
Biljetter kan där även köpas till den digitala versionen av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en föreställning som gjordes i samarbete med Unga Klara.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arsenik och gamla spetsar. Pia Johansson och Anna Carlson. Foto: Carl Thorborg
Arsenik och gamla spetsar. Pia Johansson och Anna Carlson. Foto: Carl Thorborg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

Höstens hopp – Uppsala stadsteater presenterar nästa säsong12.5.2021 10:10:06 CEST | Pressmeddelande

En specialbeställd urpremiär av Staffan Göthe, en ursinnig kärlekshistoria och en nyskriven musikalisk science fiction-dystopi av Erik Gedeon. Dessutom iscensätts kultfilmen The Matrix på ett helt eget vis och Andrées expedition till Nordpolen tar för första gången plats på scen. Hösten 2021 på Uppsala stadsteater bjuder på flera urpremiärer där humor och existentialism är återkommande teman. Teatern får också välkomna publiken till en nydesignad foajé.

Rapartist debuterar i pjäs tillägnad alla mammor (uppdaterat med pressbilder!)10.3.2021 11:40:38 CET | Pressmeddelande

Nyskrivna pjäsen "Min mamma" baseras på intervjuer med 15 unga män. Rapartisten Yoel Escanilla gör skådespelardebut som huvudrollen Pablo i föreställningen som hyllar alla mammor: – Att få göra debut i den här pjäsen känns jättestort! Min egen mamma dog när jag var 18 år och hon har minst sagt en helig plats hos mig. Pjäsen som spelas in och kan ses digitalt, har premiär 23 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum