Uppsala stift

Uppsala stifts miljöpris

Dela

Uppsala stift delar sedan 1993 årligen ut ett miljöpris till en person, grupp, förening eller församling som arbetar för hållbar utveckling. Prissumman som delas ut är 20 000 kr.

Nominera en kandidat
Kandidaten kan vara personer, grupper eller föreningar som är bosatta eller verksamma inom Uppsala stift eller som i sin gärning har nära anknytning till stiftet.

Insatser för miljön kan ha gjorts i arbetet eller hemmet, inom jord-, skog-, luft-, eller vattenmiljö. Förslag på kandidat kan väckas av enskilda personer, församlingar, föreningar eller andra organisationer. 

Tidigare pristagare är bland annat Mattias Klum (2014), Bertholde Beste (1996) samt Kalahari i Harmånger som fick priset 2017.

Skicka ert förslag med uppgift om namn och adress samt motivering senast den 15 oktober 2018 till Mats Lagergren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Ragnar Persenius som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ”Hur lever landsbygden?”23.1.2019 17:36:31Pressmeddelande

Träffa elever på både Knutby och Almunge skola, studiebesök på varuhuset Thuns, After work med företagsmingel, sopplunch i församlingshemmet och ett besök på Ola Gård för att lära sig mer om ekologiskt lantbruk – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Almunge pastorats församlingar under tre dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur vi vill att vår landsbygd ska leva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum