Uppsala Vatten och Avfall AB

Uppsala Vatten inför striktare ordning på återvinningscentralerna

Dela

Just nu tillbringar Uppsalaborna mycket tid hemma. Många verkar passa på att röja på vinden eller starta renoveringsprojekt. För trycket på återvinningscentralerna är rekordhögt - och tyvärr respekterar många inte de regler som finns.

– Det är den största anstormningen jag sett på de nio år jag jobbat på Uppsala Vatten, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Tyvärr ser vi att många inte respekterar de rekommendationer som finns om att hålla ett avstånd på minst 1,5 meter till andra personer och att inte utsätta andra för smittrisk när man själv har symtom.

För att skydda våra medarbetare och besökare kommer Uppsala Vatten därför att:

  • Be kunder som uppvisar sjukdomssymtom att åka hem och komma tillbaka när hen är frisk och symtomfri. Vi gör det för att skydda alla andra besökare och våra medarbetare.
  • Tillfälligt stänga infarten till återvinningscentraler när det blir trängsel eller fler än 50 personer samtidigt på anläggningen.

– Det kan ta lite längre tid men det är viktigt att besökarna väntar kvar i sina bilar tills vi släpper in igen, säger Tobias Linnesköld,

För de som ingår i riskgrupper, till exempel alla över 70 år, rekommenderar vi att helt undvika återvinningscentralerna på helgerna och istället komma till oss på vardagkvällarna. Flera återvinningscentraler har öppet till klockan 20.00 och de två sista timmarna brukar det vara lite lugnare.

Alla öppettider för de åtta återvinningscentralerna i Uppsala kommun finns på https://www.uppsalavatten.se/avc

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

Vattenförbrukningen i Uppsala fortsätter att minska17.4.2020 09:06:23 CESTPressmeddelande

– Vi tror att det fortfarande är främst smartare hushållsmaskiner för disk och tvätt samt snålspolande kranar som står för de här besparingarna. Sedan har vi blivit mer medvetna om att vatten är en naturresurs och att vi av miljöskäl är mer rädda om vårt vatten, säger Bertil Lustig, dricksvattenchef på Uppsala Vatten. Vattenförbrukningen per person i Uppsala har gradvis gått ner de senaste 10 åren. Den har minskat från 165 liter per Uppsalabo och dag 2008 till 135 liter per Uppsalabo och dag 2019. Det innebär att trots att Uppsala under samma tid har ökat med 40 000 människor så ligger vattenproduktionen kvar på samma nivå som för tolv år sedan. I Sverige ligger medelsförbrukningen på 140 liter vatten per person och dygn. Hur mycket lägre kan hushållens vattenförbrukning bli? – Sverige är absolut inte bäst i klassen. I till exempel Danmark ligger vattenförbrukningen på omkring 100 liter per person och dag, så vi kan absolut bli bättre. Med hjälp av den nya konstruktionen på VA-taxan so

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum