Uppsala Vatten och Avfall AB

Uppsala Vatten uppmanar alla som kan att vänta med besök på återvinningscentralen

Dela

Under de två veckor som Folkhälsomyndighetens lokala rekommendationer gäller i Uppsala, uppmanar Uppsala Vatten alla som kan att vänta med sina besök till återvinningscentralerna. Under perioden kommer även Återbruket att ta paus, så inga återanvända produkter kommer att tas emot.

– Vi har ett fortsatt högt tryck på våra återvinningscentraler och sedan tidigare vet vi att besöken brukar öka under höstlovet, som infaller nästa vecka. Därför ber vi nu alla att vänta med besöken hit, så att vi alla kan hjälpa till att trycka tillbaka smittspridningen i Uppsala, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Uppmaningen att vänta med besök gäller precis som Folkhälsomyndighetens allmänna regler för Uppsala län fram till 3 november.

Till de som trots allt måste besöka en återvinningscentral – vill vi påminna om några saker som är bra att tänka på inför och under ett besök på återvinningscentralen:

🔘 Kom inte till återvinningscentralen om du har symtom. Du är välkommen när du blivit frisk.

🔘 Vi stänger tillfälligt om det blir trängsel eller mer än 50 personer på anläggningen. Vänta kvar i bilen tills det blir din tur.

🔘 När du besöker återvinningscentralen – håll ett avstånd till andra på minst 1,5 meter.

🔘 Undvik att åka till återvinningscentralen på helgen, när det är som mest besökare. Utnyttja istället att Uppsalas återvinningscentraler har Sveriges bästa öppettider. Välj en tid med färre besökare, som till exempel vardagskvällar. Se alla öppettider på uppsalavatten.se/avc.

🔘 Glöm inte att förpackningar går att lämna vid till exempel obemannade återvinningsstationer.

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

Vattenförbrukningen i Uppsala fortsätter att minska17.4.2020 09:06:23 CESTPressmeddelande

– Vi tror att det fortfarande är främst smartare hushållsmaskiner för disk och tvätt samt snålspolande kranar som står för de här besparingarna. Sedan har vi blivit mer medvetna om att vatten är en naturresurs och att vi av miljöskäl är mer rädda om vårt vatten, säger Bertil Lustig, dricksvattenchef på Uppsala Vatten. Vattenförbrukningen per person i Uppsala har gradvis gått ner de senaste 10 åren. Den har minskat från 165 liter per Uppsalabo och dag 2008 till 135 liter per Uppsalabo och dag 2019. Det innebär att trots att Uppsala under samma tid har ökat med 40 000 människor så ligger vattenproduktionen kvar på samma nivå som för tolv år sedan. I Sverige ligger medelsförbrukningen på 140 liter vatten per person och dygn. Hur mycket lägre kan hushållens vattenförbrukning bli? – Sverige är absolut inte bäst i klassen. I till exempel Danmark ligger vattenförbrukningen på omkring 100 liter per person och dag, så vi kan absolut bli bättre. Med hjälp av den nya konstruktionen på VA-taxan so

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum