Uppsala kommun

Uppsalahem får kommunens jämställdhetspris

Dela

Uppsalahem AB mottog i dag Uppsala kommuns jämställdhetspris 2019. I samband med evenemanget på Uppsala stadsteater uppmärksammades även de två övriga finalisterna Fritid Uppsala och Arbetsmarknadsförvaltningen.

Priset delades ut av Uppsala kommuns jämställdhetsråd och dess ordförande kommunalrådet Mohamad Hassan (L) och består av ett diplom och 25 000 kronor att använda för fortsatt jämställdhetsarbete.

– Uppsalahem visar vägen i hur man kan integrera jämställdhet i både organisationen och verksamheten. Uppsala ska vara en plats där alla människor kan mötas oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Därför har Uppsalahem en särskild betydelse för oss Uppsalabor eftersom de ställt tydliga krav på jämställdhet i sitt arbete och därmed föregår med ett gott exempel, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande jämställdhetsrådet.

Juryns motivering:
Med systematik och inspirerande målmedvetenhet har Uppsalahem AB integrerat ett normkritiskt jämställdhetsperspektiv på ett genomgripande sätt. Bostadsbolaget har arbetat aktivt för såväl trygga och inkluderande miljöer, som delaktighet och inflytande för alla oavsett kön. Genom att integrera jämställdhet i bolagets verksamhet, styrning och rutiner, och sprida erfarenheterna och resultaten av arbetet, har bolaget främjat varaktig jämställdhet och ett mer hållbart Uppsala.

Jämställdhetsrådet tilldelade även Uppsalabaserade Changing attitudes ett hedersomnämnande för organisationens arbete mot attityder som leder till sexköp.

För mer information

Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande jämställdhetsrådet
Telefon: 018-727 13 00
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Milena Kraft, utvecklingsledare Social hållbarhet
Telefon: 018-727 18 36
E-post: milena.kraft@uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95
E-post: ulrika.borg@uppsala.se

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Stora skillnader i elitidrottares villkor i Uppsala21.5.2019 09:00:00 CESTPressmeddelande

Uppsala kommun ska bli Sveriges bästa idrottskommun. Ett steg i arbetet för att nå målet är att ta fram en ”elitidrottsstrategi” för hur kommunen ska förhålla sig till och samverka med elitidrotten i kommunen. I undersökning som Uppsala kommun genomfört har det framgått att det finns förhållandevis stora skillnader i de villkor som elitidrottarna har att förhålla sig till - dels utifrån vilken idrott det gäller, dels utifrån utövarens kön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum