Uppsala kommun

Uppsalaskolor återigen nominerade till White Guide Junior

Dela

När skolmatstävlingen White Guide Junior utser vinnarna i nästa vecka är skolor i Uppsala nominerade i inte mindre än fem kategorier. Vinnarna i årets tävling utses i Malmö på tisdagkvällen den 17 september.

Förra året blev det två förstaplaceringar till Uppsala. Nannaskolan vann förstapris som både Årets Skolrestaurang och rektorn på samma skola, Henrik Ljungblom, vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor. Skolan och rektorn är nominerade även i år.

I år har Uppsala följande nomineringar:

-        Årets skolrestaurang: Nannaskolan och Katedralskolan

-        Årets skolkock: Pitpiengpen (Patti) Uddén, Katedralskolan, Uppsala

-        Årets Pepp-Skola: Liljeforsskolan

-        Årets klimatkök: Katedralskolan

-        Årets gastronomiska rektor: Henrik Ljungblom, Nannaskolan

Tävlingen White Guide Junior som korar landets bästa skolmåltider går av stapeln varje år och är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten i måltiden. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt testas varje år över 250 förskolor och skolor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum