Umeå kommun

Uppskattad koncern-vd drar sig tillbaka

Dela

Mikael Öhlund, vd och koncernchef vid Umeå Kommunföretag AB, UKF, slutar på egen begäran. Efter sex månaders uppsägningstid kommer han att ägna sig åt familjen och sina intressen, bland annat att resa.

Mikael Öhlund, som arbetat 10 år inom Umeå kommunkoncern, är vd för Umeå Kommunföretag och finanschef vid Umeå kommun och har också varit stadsdirektör under en period. Vid UKF:s styrelsemöte på måndagen meddelade han det beslut som vuxit fram under en tid.

– Mina uppdrag har inneburit långa arbetsdagar, och nu vill jag tillbringa mer tid med familjen. Bland annat planerar hustrun och jag en lång resa till hösten, säger Mikael Öhlund.

– Jag har haft en fantastisk tid i Umeå Kommunföretagskoncernen och är mycket stolt över allt som vi har åstadkommit tillsammans. Bolagskoncernen och moderbolaget har aldrig varit starkare än vad de är i dag, vare sig operativt eller finansiellt. Jag kommer absolut att sakna alla fantastiska arbetskamrater inom koncernen och det engagemang de har för sitt arbete.

”En stor tillgång”

Presidiet i styrelsen för Umeå Kommunföretag, Hans Lindberg och Anders Ågren, uttrycker hela styrelsens uppfattning om avgående koncernchefen.

– Mikael har en hög arbetskapacitet och har varit en stor tillgång. Vi ville verkligen att han skulle fortsätta ytterligare en tid. Koncernen har visat goda resultat och en fin utveckling under hans ledning, säger styrelseordförande Hans Lindberg (S).

– Jag var med och rekryterade Mikael en gång i tiden, och jag hade gärna sett att han varit kvar. Men var sak har sin tid, och nu börjar rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare, säger vice styrelseordförande Anders Ågren (M).

Mer information:

Hans Lindberg (S)
styrelseordförande
Umeå Kommunföretag AB
090-16 12 01
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice styrelseordförande
Umeå Kommunföretag AB
090-16 23 17
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Mikael Öhlund
vd och koncernchef
Umeå Kommunföretag AB
090-16 22 55
070-579 00 01
mikael.ohlund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tidigare europaväg genom Umeå ska byggas om28.2.2020 12:19:25 CETPressmeddelande

När ringledens sista etapp är klar, ska Umeå kommun ta över väg 503, den före detta europavägen, på sträckan från Tegsrondellen till Ersbodarondellen. Ambitionen är att ge plats för nya bostäder, för gående, cyklister och kollektivtrafik i trevlig stadsmiljö och med en förbättrad luftmiljö. Planen är att omvandla väg 503 genom Umeå till en stadsgata. Som ett underlag till den framtida utformningen har en Trafikutredning genomförts för sträckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum