Lidl Sverige

Uppskruvad premiär för Lidl i Turning Torso

Dela

Idag öppnade Lidl Sverige en ny butik i bottenplan på Turning Torso Gallery, nummer 174 i Sverige och nummer sex i Malmö. Lidl expanderar i hög takt och på sikt är målsättningen att det ska finnas ett tjugotal butiker i Malmö.

Butikschef Geraldine Royle klipper bandet
Butikschef Geraldine Royle klipper bandet

Lidl har byggt om fem lokaler i bottenplanet på Turning Torso Gallery, till en lokal, och genomfört stora förändringar som skapat utrymme för det nya hållbara butikskonceptet med ljusa och fräscha lokaler. Butiken är lättillgänglig med tre entréer och i anslutning till Gallerian finns tillgång till bra och kundvänliga parkeringsmöjligheter.

– Vi är så glada att äntligen få öppna upp vår nya fräscha och hållbara butik för boende, studenter och företag i Västra Hamnen, och även här kunna erbjuda produkter av högsta kvalitet till bästa pris. Västra Hamnen är en stadsdel som verkligen matchar våra höga ambitioner inom framförallt hållbarhetsområdet, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef på Lidl.

Etableringen i Västra Hamnen är en del av Lidls expansiva tillväxt i Sverige. Dagens 174 butiker ska fram till och med 2020 bli 200 och på sikt är målet 300 butiker i Sverige.

– Malmöregionen är högt prioriterat för Lidl, fortsätter Lulu Gylleneiden. Våra nuvarande sex butiker i regionen ska på sikt bli ett tjugotal och nu närmast ser vi fram emot att öppna i Caroli i centrala Malmö i början av 2019, fortsätter Lulu Gyllneiden.

Den nyöppnade butiken i Västra Hamnen har en försäljningsyta på cirka 1400 kvadratmeter och är byggd utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus. Miljötänk är även något som även präglar sortimentet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor.

Dessutom ställer Lidl alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer. Lidl är också den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Butikschef Geraldine Royle klipper bandet
Butikschef Geraldine Royle klipper bandet
Ladda ned bild
Lidl, Turning Torso Gallery
Lidl, Turning Torso Gallery
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum