Region Uppsala

Uppsnabbat vårdstyrelsen 25 april

Dela

Region Uppsala inleder förstudie för vårdcentral i Flogsta/Stenhagen

Region Uppsala ska göra en förstudie och programarbete för en ny vårdcentral i Flogsta/Stenhagen. Det beslutade vårdstyrelsen.

Hösten 2018 evakuerades vårdcentralen i Flogsta på grund av problem med inomhusmiljön i de dåvarande lokalerna. Sedan dess har verksamheten varit lokaliserad på tre platser i Uppsala: vid Samariterhemmet, Kungsgärdet och Stenhagen. Den vårdcentral som nu ska utredas beräknas betjäna cirka 10 000 listade invånare. Kostnaden för förstudien och programarbetet får uppgå till 400 000 kronor.

Plusresultat i prognosen för vårdstyrelsen

Vårdstyrelsen prognostiserar ett plusresultat på 29 miljoner kronor för 2022. Det framgår av månadsrapporten för mars. Folktandvården lämnar en prognos på plus 11 miljoner kronor och Nära vård och hälsa lämnar en prognos på minus 15 miljoner kronor, vilket är i nivå med årsbudget.

Nyckelord

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Uppsnabbat innehåller korta sammanfattningar av ett urval av de beslut som fattats i Region Uppsalas styrelser och nämnder. För en fullständig redovisning hänvisas till protokollet, som publiceras tillsammans med handlingarna till aktuellt möte.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsala först med ny metod för kartläggning av språkmiljön för yngre barn med funktionsnedsättningar9.5.2022 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Hörselnedsättning hos barn är ett vanligt funktionshinder. I världen beräknas cirka 32 miljoner barn höra sämre än 40 decibel. Forskning visar att tidiga insatser spelar stor roll för språkutvecklingen, särskilt omgivningsfaktorer, som hur lyhörda och engagerade föräldrar är och hur mycket man kommunicerar med sitt barn. För att underlätta detta inför Region Uppsala, en ny mätmetod, LENA (Language Environment Analysis) på bred front inom hela funktionshinderområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum