Huddinge kommun - politik

Uppsökare Erol Tümen tilldelas Vitsippspriset 2021

Dela

Vitsippspriset 2021 i Huddinge tilldelas Erol Tümen, uppsökare inom kommunens socialtjänst, för sitt jobb med kriminella avhoppare. Priset delas ut årligen av Kristdemokraterna i Huddinge.

Med motiveringen: ”För sitt mod att villigt kliva in i de kriminellas värld och tålmodigt bygga upp ett förtroende, så att de gängkriminella vågar vända sig till honom med hopp och tillit om att det finns en väg ut. Erol Tümen är ett föredöme vars viktiga arbete vi vill uppmärksamma och uppmuntra genom att tilldela honom Vitsippspriset 2021”.

‒ Att bryta med en kriminell livsstil är svårt. Erol gör ett fantastiskt jobb som inte bara visar på bättre och tryggare alternativ utan även finns där som ett stöd genom hela processen. En välförtjänt pristagare, säger kommunalråd Karl Henriksson (KD).

Varje år delar Kristdemokraterna i Huddinge ut Vitsippspriset till en person, organisation eller verksamhet som i kristdemokratisk anda verkar mot ett mänskligare samhälle. För att uppmärksamma positiva krafter och initiativ i vår kommun.

‒ Jag har under flera års tid byggt upp relationer med många av dessa killar, jag har pratat med dem både ute på fältet och i deras hem men framförallt visat dem att jag står kvar och att det finns andra alternativ. Syftet är att ge dem hopp om att det går att göra en förändring. Det är viktigt att bygga upp ett förtroende och finnas vid klientens sida när hen ska genomgå en stor förändring i livet. Att se klienterna göra nya kloka val och framsteg är den största drivkraften för mig i mitt arbete, säger Erol Tümen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum