Spanska Turistbyrån

Upptäck Spaniens Världsarvsstäder

Dela

Spanien är ett av de länder i världen med flest världsarv erkända av UNESCO. Landet har hela femton världsarvsstäder och att utforska dem är en oförglömlig upplevelse.

Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España
Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España

Spaniens världsarvsstäder rymmer en uppsättning monument och byggnader som gör dem till exceptionella vittnesmål om historiens gång. Tack vare ansträngningen för att bevara städernas värdefulla arkitektoniska arv kan vi idag gå längs dess gator med känslan av att vi reser tillbaka i tiden. 

I dessa städer kan vi besöka monument och museer och njuta av kulturella evenemang och aktiviteter. Där finns även en utsökt gastronomisk tradition, fantastiska Paradores-hotell där vi kan bo och vackra naturliga miljöer att vistas i för att komplettera vårt besök.

I Toledo hittar vi influenser från muslimska, judiska och kristna kulturer. I Córdoba kan du besöka vackra exempel på muslimsk arkitektur såsom den berömda moské-katedralen och ruinerna av den vackra palatsstaden Medina Azahara.

Det romerska arvet väntar på dig i Mérida och Tarragona där du kan gå omkring bland arkeologiska lämningar av amfiteatrar, cirkusar och teatrar. Segovia kan stoltsera med en av de bäst bevarade romerska akvedukterna i Europa samt dess unika Alcázar och katedral.

Ávila med sin imponerande stadsmur och Cáceres med sina kullerstensgator och  fästningshus för dig tillbaka till medeltiden. I den befästa staden Cuenca, inbäddad i de naturliga omgivningarna, kommer du att se de häpnadsväckande hängande husen

Úbeda och Baeza är unika platser på grund av den stora koncentrationen av renässanspalats och kyrkor. Santiago de Compostela som är en mycket välkänd pilgrimsfärdsplats har en gammal stad fylld av byggnader med romansk, gotisk och barock arkitektur

Alcalá de Henares, Cervantes födelseplats, är hem åt en av de äldsta teatrarna i Europa. I Salamanca har universitetet som är ett av de äldsta i världen varit en av de saker som påverkat stadens historia mest.

På ön Teneriffa kommer gatorna i staden San Cristóbal de La Laguna att ge en inblick i ursprunget till den latinamerikanska urbanism. Slutligen stoltserar den baleariska ön Ibiza med sin muromgärdade stad, sitt feniciska förflutna samt den värdefulla marina och kustmässiga biologiska mångfalden.

I den här digitala tidningen kan du läsa mer om Spaniens världsarvsstäder

Lär dig mer om Spanien på Spain.info.

Läs bestämmelser för att resa tryggt på travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España
Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum