MHF

Uppvärmning med sång inför global ministerkonferens om trafiksäkerhet

Dela

Den 18 februari händer det mycket runt Stockholms Central för den som är intresserad av trafiksäkerhet. MHF:s körmanifestation mot rattfylleri på Sergels Torg idag den 18 februari kl 16:30 är en del i evenemangen runt den globala ministerkonferensen 19-20 februari. Stor kör med Gatans Röster och Kör För Alla. Efter framträdandet öppnar den starka interaktiva utställningen med ideella trafiksäkerhetsorganisationer på Stockholms Central. Körledare: Caroline af Ugglas och Maria Peters. Arrangör: MHF och MHF Haninge Stockholm

MHF sätter fokus på nykterhet som trafiksäkerhetsfråga.
MHF sätter fokus på nykterhet som trafiksäkerhetsfråga.

Dagsprogram 18 februari

13:00 - 14:00 Öppning av utställningen ”Folkets utställning”, Stockholms centralstation

En internationell allians av frivilligorganisationer ordnar en utställning på Stockholms Central i samband med den global ministerkonferensen i Stockholm 19–20 februari. ”Folkets utställning” på temat ”Omfattningen av den globala trafiksäkerhetskrisen och lösningar som fungerar” är en interaktiv utställning som är öppen för allmänheten och konferensdeltagare. Det kommer att centrera runt "Varje dag räknas", en installation med skor för att representera liv som förlorats i trafiken varje dag.

Dessutom presenteras ”Double Standard” i samarbete med Global NCAP, vilket visar ojämlikheten i fordonsstandarder mellan länder, med berättelser och interaktiva möjligheter för besökare. Utställningen öppnas klockan 13:00 den 18 februari av Rock Sherman, FedEx Express Europe och Rochelle Sobel, NGO-Alliansens styrelseordförande. Mer information om utställningens innehåll finns i bifogad PDF.

15:00 - 16:30 Presentation av resultaten från People's Survey, Terminus Hotel

Klockan 15:00 kommer NGO-alliansen att släppa sin nya rapport: ”Dagen då världen gick sönder, den mänskliga effekten av passivitet inom trafiksäkerhet” baserat på en undersökning av 5 606 personer från 132 länder, med fokus på förödande mänskliga effekter av trafikolyckor. Rapporten visar att trafikolyckor påverkar många människor, ibland flera gånger under livet och konsekvenserna är långtgående. Lanseringsevenemanget som hålls på Terminus Hotel kommer att diskutera resultaten och hur det kan användas av trafiksäkerhetsaktivister för att kräva åtgärder.

Journalister är välkomna att delta. Rapportens författare är tillgängliga för att svara på frågor. Rapporten kommer att finnas tillgänglig på följande länk efter evenemanget: https://roadsafetyngos.org/peoples-survey-report/

16:30 – 17:00 Körmanifestation på Sergels Torg med ’Kör för alla’ och ’Gatans röster’

MHF arbetar för en nykter trafik, och vill dra uppmärksamheten till frågorna om trafiksäkerhet och rattfylleri i synnerhet. Nykterhet saknas i de förberedande rekommendationerna inför konferensen. Vi bjuder också in till de ideella organisationernas utställning på Stockholms Central.

Därför sjunger vi tillsammans med Kör för alla och Gatans röster på Sergels Torg kl 16:30.

Vi räknar med flera hundra sångare. Körerna leds av Caroline af Ugglas och Maria Peters.

Alla sångare kommer att bära reflexväst med texten ”Don´t drink and drive”. Vi delar också ut reflexer till publik och förbipasserande. Arrangör MHF.

17:30 - 18:30 People's Meeting, Stockholms centralstation (på folkutställningen)

”Folkets möte” kommer att besökas av bland andra Jean Todt, FN:s Generalsekreterares speciella sändebud för trafiksäkerhet; trafiksäkerhetsambassadör Zoleka Mandela; och H.E. Dr Amani Abou-Zeid, kommissionär för infrastruktur och energi för Afrikanska Unionens kommission. Vid mötet kommer medlemmar ur det civila samhället att kräva åtgärder för att rädda liv på vägen och dignitärer och icke-statliga organisationer kommer att lägga till ett par skor till installationen "Varje dag räknas" för att ge ansikten åt de 3 700 människorna som vi förlorar på världens vägar varje dag. Det kommer att finnas möjligheter för foto och media.

Se bifogad PDF för mer info.

Mer info om MHF:s körmanifestation:

Idag möts vi på Plattan och sjunger för en säker och nykter trafik.

Idag bjuder MHF in att lyssna till vår körmanifestation på Sergels Torg, kl 16:30. Två stora körer sjunger till förmån för en säker och nykter trafik.

Trafiksäkerhet - en gigantisk utmaning

  • 1,3 miljoner människor dör varje år i trafiken över hela världen.
  • Det innebär att 3 700 människor dör varje dag.
  • Trafiken är den vanligaste dödsorsaken i världen bland människor 5 till 29 år.

Sverige är ett föregångsland. Men även här dör människor i trafiken. 2019 var det över 220 personer som dog i trafiken i Sverige. En tredjedel av dem dog på grund av alkohol och andra droger. Rattfylleri är ett stort problem i trafiken.

Ministerkonferens

I morgon öppnar den globala ministerkonferensen som hålls i Stockholm. Där ska världens länder enas om globala rekommendationer för att göra vägarna säkrare. MHF vill sätta fokus på alkohol och andra droger i trafiken, och de problem de skapar där. 

MHF värmer upp Stockholm med sång inför den viktiga konferensen.

MHF arbetar för en nykter trafik, och vi vill dra uppmärksamheten till frågorna om trafiksäkerhet och rattfylleri i synnerhet. Nykterhetsperspektivet saknas helt i de förberedande rekommendationerna inför konferensen. Vi bjuder också in till de ideella organisationernas utställning på Stockholms Central.

Därför sjunger vi tillsammans med Kör för alla och Gatans röster på Sergels Torg kl 16:30.

Vi räknar med flera hundra sångare. Körerna leds av Caroline af Ugglas och Maria Peters.

Alla sångare kommer att bära reflexväst med texten ”Don´t drink and drive”. Vi delar också ut reflexer till publik och förbipasserande.

Efter framträdandet är alla välkomna till öppningen av utställningen på Stockholms Central. 

Utställning på Centralen

Direkt efter körmanifestationen deltar MHF i öppnandet av en interaktiv utställning av ideella organisationer på Stockholms Central. Där kommer vi att på ett starkt visuellt sätt visa på effekterna av de många döda och skadade i trafiken. Utställningen är ett auktoriserat sidoevent till ministerkonferensen. 

Alla kan göra något mot rattfylleri! 

Vi vill att du ska säga ifrån och vara uppmärksam på dina nära och kära och bry dig om vad de gör när de druckit alkohol. Du kan göra skillnad genom att vara den som säger ifrån nästa gång någon är på väg att köra berusad. Låt ingen riskera sitt och andras liv genom att köra full!  

  1. Kör aldrig alkohol- eller drogpåverkad 
  2. Åk aldrig med en påverkad förare 
  3. Hindra andra att köra påverkade 
  4. Om du inte kan hindra – Ring Polisen! 

Häng med MHF för säker och nykter trafik 2020 – Vi ses på Plattan tisdag 18/2 kl 16:30.

Arrangör: MHF och MHF Haninge Stockholm

För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från klarittyjoy.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

MHF sätter fokus på nykterhet som trafiksäkerhetsfråga.
MHF sätter fokus på nykterhet som trafiksäkerhetsfråga.
Ladda ned bild

Dokument

Om

MHF
MHF
Byängsgränd 8, 2tr
120 40 Årsta

08-555 765 55http://www.mhf.se

MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 13 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 200 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

Var tionde manlig bilist tycker att det är okej att köra efter att ha druckit alkohol24.5.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

I morgon den 25 maj är det Trafiknykterhetens dag – en dag som har instiftats av MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund för att lyfta det viktiga i att aldrig köra alkohol- eller drogpåverkad. I en attitydundersökning gjord av Kantar Sifo i maj 2021 på uppdrag av Bilprovningen och MHF säger var tionde manlig bilist att ett glas vin eller en starköl inte är något hinder för att köra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum