Dramaten

Urpremiär för Alexander Mørk-Eidems I väntan på att gå från Unga Dramaten

Dela

Alexander Mørk-Eidem har både regisserat och gjort scenografin till sin nyskrivna monolog I väntan på att gå, ett episkt drama för alla från fem år. Urpremiär den 12 november på Lejonkulan.

Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.

I väntan på att gå handlar om flickan som väntar på sin pappa som ska hämta på förskolan. Hon har haft en riktigt dålig dag. Hon har spottat på Bruno och det får man inte göra. Men pappa är sen och hon väntar och väntar och bearbetar händelsen med Bruno i sin fantasi.

I väntan på att gå är ett stort drama om att gå vidare i livet.

 –Jag har gått till urkällan för leken som är barnet och hur dom tar itu med problem via sin fantasi, säger regissör Alexander Mørk-Eidem.

I väntan på att gå ges både dagtid för förskoleklasser och klockan 17.00 så att föräldrar och andra vuxna kan gå med barnen efter hämtning. I foajén säljs varmkorv så att man gå raka vägen till teatern.

Alexander Mørk -Eidem har på Dramaten tidigare satt upp bland annat Swede Hollow, Häxorna och Häxjakten och är nu aktuell på Kulturhuset Stadsteatern med Cyrano de Bergerac.

Nina Dahn som spelar rollen som flickan gick ut Högskolan för scen och musik i Göteborg 2020. På Dramaten har hon spelat i Världen runt Rut och är nu aktuell i Liv Strömqvist tänker på sig själv. Nina mottog 2020 års Carl Larsson-stipendium för konstnärlig självständighet och originalitet.

Av: Alexander Mørk-Eidem. Regi: Alexander Mørk-Eidem. Medverkande: Nina Dahn Scenografi: Alexander Mørk-Eidem Kostym: Jenny Ljungberg Ljus: Jesper Larsson Peruk och mask: Lena Strandmark. Dramaturg: Anna Kölén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Ladda ned bild
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Ladda ned bild
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Nina Dahn. Foto: Leonard Stenberg.
Ladda ned bild
Alexander Mørk-Eidem. Foto: Sören Vilks.
Alexander Mørk-Eidem. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

På djupet med Unga Dramaten24.11.2021 10:41:36 CET | Pressmeddelande

Unga Dramaten startar en helt ny serie med samtal och undersökande arbete där barn, unga och konst står i fokus. Det första samtalet Var är mitt hemma? utgår från en läsning av monologer som författaren, konstnären och illustratören Stina Wirsén skrivit och som handlar om att behöva ryckas upp från sitt hem. Medverkar, på Lejonkulan den 8 december, gör skådespelare från Dramatens ensemble och psykologerna Hanna Weyler Müller och Hanna Thermaenius från Rädda Barnen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum