Dramaten

Urpremiär för Andante av Lars Norén

Dela

Lars Noréns Andante utspelar sig i det sista rummet där ännu rester av livslögner och klasskillnadar vägrar att släppa greppet. Det handlar om åldrande, minnen och avsked. Urpremiär på Lilla scenen den 1 mars.

Repetitionsbild Andante: Monica Stenbeck och Sten Ljunggren. Foto: Bobo Ericzen.
Repetitionsbild Andante: Monica Stenbeck och Sten Ljunggren. Foto: Bobo Ericzen.

Andante är den första satsen i Lars Noréns icke linjära trilogi om åldrande. Trilogins övriga satser har redan haft sina urpremiärer i Stockholm och Paris. Den andra satsen Vintermusik i regi av Sofia Jupither på Kulturhuset Stadsteatern 2017 och den sista satsen Poussière (Stoft) i regi av Lars Norén själv på Comédie-Française våren 2018.

Antante utspelar sig på ett servicehem med ett antal personer som är sammanförda men som inte valt varandra och där de fortfarande inrättar sig efter gamla hierarkier.

– Den börjar realistiskt men slutar i en mardröm, säger Lars Norén.

För både text och regi står Lars Norén, en av den moderna svenska teaterns förgrundsgestalter. Noréns pjäser har spelats flitigt på Dramaten, senast dramat Höst och vinter på Lilla scenen i regi av Stefan Larsson. På Dramaten var han senast aktuell som regissör för sitt eget verk Stilla liv på Elverket 2017.

Den 21 februari kl. 11.00 finns möjlighet för press att vara med på en öppen repetition. Separat inbjudan skickas inom kort.

Medverkande:
A Marika Lindström
B Per Mattsson
C Sten Ljunggren
D Monica Stenbeck
E Carl Magnus Dellow
Mannen, svärson till D Erik Ehn
Dotter till A och B Nina Fex
F Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund
Dotter till dottern; Barnstatister Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

Av och regi Lars Norén
Scenografi Lars Norén, Dick Sandin
Kostym Lars Norén, Åsa Jonsson
Ljusdesign Egil B Hansen
Peruk och mask Mimmi Lindell, Kjell Gustavsson

Introduktion innan föreställning
med dramaturg Irena Kraus, 14 och 20 mars kl. 18.15.
Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till föreställningen).

Samtal efter föreställningen
om Lars Noréns dramatik med dramaturg Irena Kraus, 12 april kl. 21.10.
Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till föreställningen).

Andante, urpremiär den 1 mars, Lilla scenen.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Repetitionsbild Andante: Monica Stenbeck och Sten Ljunggren. Foto: Bobo Ericzen.
Repetitionsbild Andante: Monica Stenbeck och Sten Ljunggren. Foto: Bobo Ericzen.
Ladda ned bild
Marika Lindström och Monica Stenbeck i Andante. Foto: Bobo Ericzen
Marika Lindström och Monica Stenbeck i Andante. Foto: Bobo Ericzen
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum