Region Örebro län

Urpremiär för ny dansföreställning

Dela

På lördag, den 21 januari, är det urpremiär för en unik dansföreställning skapad av den världskända koreografen Helena Franzén. Föreställningen Två och en spegel riktar sig till familjer med låg- och mellanstadiebarn och den leker med idén om hur vi uppfattar oss själva och hur andra ser på oss.

Foto: Håkan Jelk
Foto: Håkan Jelk

– Det känns jättekul att Örebro blir premiärplats för Två och en spegel. Vi tror och hoppas att den ska inspirera och väcka tankar hos publiken. Extra roligt är att dansarna i föreställningen Jessica Andrenacci och Linn Ragnarsson, har kopplingar till Örebro och länet, säger Johanna Ström, utvecklingsledare i dans på Region Örebro län.

Dansresidens skapar nya möjligheter

Föreställningen har skapats av koreografen Helena Franzén som varit verksam i över 30 år och arbetat över hela världen. Nu har hon och dansarna bjudits in att arbeta i Örebro län på ett så kallat residens. Det innebär hon tillsammans dansarna har fått tid och resurser att vara här och skapa en föreställning.

– Att erbjuda residens av det här slaget är viktigt eftersom professionella danskonstnärer ofta saknar lokaler och ekonomi för att producera nytt. Det är särskilt angeläget nu efter pandemin som har drabbat scenkonsten hårt, säger Johanna Ström.

Under residensperioden har Helena Franzén också haft workshops för unga dansare och professionellt verksamma, som ett led i att stärka danslivet i länet. Under våren kommer Två och en spegel turnera i skolor runtom i länet och övriga Sverige.

Residenset och premiären arrangeras av Region Örebro län i samarbete med Örebro kommun, Kulturkvarteret och Studiefrämjandet.

Fakta

Två och en spegel har urpremiär på Kulturkvarteret lördag 21 januari kl. 11.00 och 13.00

Medverkande

Koreografi: Helena Franzén
Dans: Jessica Andrenacci & Linn Ragnarsson
Musik: Stefan Johansson
Scenbild & ljus: Håkan Jel
Kostym: Helena Franzén
Längd: Föreställning 30 minuter
Familjeföreställning - från 7 år och uppåt
Pris: Fri entré men anmälan krävs

Länk till anmälan: https://kulturkvarteret.orebro.se/kulturkvarteret/evenemang/allaevenemang/tvaochenspegel.4.63d97c0d184b91c759b1889c.html

Nyckelord

Kontakter

Johanna Ström
Utvecklingsledare dans, Region Örebro län
Telefon: 070-582 63 48

Bilder

Foto: Håkan Jelk
Foto: Håkan Jelk
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum