Dramaten

Urpremiär för pjäs om att överleva den första stora kärleken

Dela

Den hyllade dramatikern och regissören Malin Axelsson, konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama, kommer till Dramaten för första gången med en nyskriven pjäs om den första stora kärleken. En katastrofal kärlek som drabbar den unga Emily med all sin kraft. Lauras läppar har urpremiär på Lejonkulan den 31 januari.

David Arnesen, Paloma Winneth, Siham Shurafa. Foto Frida Vega Salomonsson.
David Arnesen, Paloma Winneth, Siham Shurafa. Foto Frida Vega Salomonsson.

– Hur överlever vi ens den första stora kärleken? Hur lyckas vi ta oss igenom den och till slut bli vuxna? Uppenbarligen har ju många lyckats! Den här pjäsen söker i de frågorna, genom skratt och tårar och svulstiga kärleksballader. Vi spelar för alla som vågat eller försöker våga ta det svindlande språng som förälskelsen är, säger Malin Axelsson om sin föreställning.

Lauras läppar är en labyrintisk skräckhistoria om att bli besatt av någon som inte går att nå. Att närma sig avgrunden och bli galen av längtan. Att bli så fixerad av de där läpparna att allt rasar och hjärtat sprängs.

Pjäsen är skriven och regisserad av Malin Axelsson, konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama, där hon gjort succé med serierna Parmiddagen och Cheferna. Som konstnärlig ledare för Ung scen/öst har hon skapat hyllade föreställningar som Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn, ROFLMAOWTIME och Rose Rose Rose. 2016 fick hon Mare Kandre-priset för sin debutroman Anropa.

Medverkande:
David Arnesen
Rakel Benér Gajdusek
Daniel Gustavsson
Siham Shurafa
Paloma Winneth

Av och regi: Malin Axelsson
Scenografi och kostym: Anna Dolata
Peruk och mask: Melanie Åberg
Ljusdesign: Jesper Larsson
Kompositör: Elize Arvefjord

En produktion från Unga Dramaten. Rekommenderas från 13 år.

Lauras läppar, urpremiär på Lejonkulan den 31 januari.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

David Arnesen, Paloma Winneth, Siham Shurafa. Foto Frida Vega Salomonsson.
David Arnesen, Paloma Winneth, Siham Shurafa. Foto Frida Vega Salomonsson.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum