Yearwood PR & Productions

Urpremiär: Skådespelaren Oskar Sternulf i föreställningen ”Brutna löften, brutna revben"

Dela

Den 10 april är det premiär för skådespelaren och dramatikern Oskar Sternulfs föreställning ”Brutna löften, brutna revben”. Föreställningen är regisserad av Dasha Nikiforova och livestreamas på Youtube direkt från teatern Ö2 Scenkonst på Södermalm i Stockholm och ljuset riktas mot våld i hemmet.

– Det är viktigt att lyfta frågan kring våld i nära relationer som är ett tabubelagt ämne.
Med tanke på hur tydligt ökningen av våld inom hemmet har blivit under pandemin känns det extra viktigt att låta fler ta del av den här typen av berättelse, säger Oskar Sternulf.

Oskar Sternulf monolog och enaktare handlar om misshandel i hemmet - ur förövarens perspektiv. Vi får följa den vältalige Sebastian i ett polisförhör där han berättar om den charmiga Julia, som är kvinnan i hans liv. En roll Oskar närmat sig med hjälp av research från bland annat kvinnojourer och vänner som har blivit utsatta för psykiskt och fysiskt våld i nära relationer. Utan att glorifiera våldet får vi en inblick i varför någon väljer att ta till våld och psykisk misshandel för att bryta ner en annan människa.

Pjäsen ska skapa diskussion hos unga och minska våld

Föreställningen ska berätta för föräldrar, barn och ungdomar hur viktigt det är att bemöta sina medmänniskor med respekt redan vid tidig ålder och Oskar Sternulf hoppas också att föreställningen kommer spelas på många skolor runt om i Sverige.

Oskar har tidigare spelat över 1 400 (!) klassrumsföreställningar med andra, lika viktiga teman och hoppas att även den här föreställningen ska skapa debatt och kärnfulla diskussioner hos skolungdomar och på så sätt hjälpa till att minska våldsbrott.

Redan innan premiären finns ett stort intresse för föreställningen och Oskar Sternulf har fått ett mycket fint stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Swedbank, Skandia Idéer för Livet och Region Blekinge.

– Pjäsen skulle egentligen haft sin urpremiär på Riksteatern i Karlskrona, men i och med restriktionerna blir det istället en livestreamad version på Ö2 Scenkonst i Stockholm. Det är såklart alltid kul att spela live, men samtidigt ger det här upplägget med att sända live på nätet fler intresserade chansen att få möjlighet att se föreställningen, säger Oskar Sternulf.  

Tid och plats

Urpremiären sker på Ö2 Scenkonst lördagen den 10 april klockan 19.00 och det finns åtta coronasäkrade sittplatser till recensenter. Intresserad publik kan se föreställningen livestreamad via Sternulfs Nöje AB:s Youtube-kanal.

Biljetter till livestreaming köps hos Nortic

 

Nyckelord

Kontakter

Oskar Sternulf
Telefon: 070-322 50 34
E-post: oskar@sternulf.se
Webbplats: www.sternulf.se

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Yearwood PR & Productions
Yearwood PR & Productions

STOCKHOLM

+ 46 70 758 57 78https://www.yearwoodpr.com

Yearwood PR & Productions hjälper dig från grunden med analys, strategi, idéer samt PR- och aktivitetsplaner för att bygga ditt varumärke och skapa uppmärksamhet. Vi hjälper dig att få möjlighet att synas i rätt kanaler för din målgrupp vid rätt tillfälle.

Vi arbetar främst inom musik kultur, nöjesindustri och branscherna restaurang- och krogliv, hotell, mode, styling, inredning och skönhet. Vi har också stor erfarenhet av att planera och genomföra större events och festarrangemang.

Följ Yearwood PR & Productions

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yearwood PR & Productions

Ny lag för estetiska injektioner - oseriösa aktörer rensas ut och patientsäkerheten stärks24.6.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Från den 1 juli införs en ny skönhetslag och endast legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare får i framtiden göra fillers- och botoxinjektioner. – Jag välkomnar den nya lagen, du ska känna dig trygg med att den som ger injektioner har rätt medicinsk kompetens, säger den legitimerade specialistsjuksköterskan Angelica Bauer, grundare till Bauer Clinic med kliniker i Stockholm och Linköping.

New single: The artist Daniel Mauricio is releasing the new song; Empty Room28.5.2021 07:30:00 CEST | Press release

Empty room that is released today, Friday the 28th of may, is a soulful ballad with at hint of pop, and has a feeling of melancholy throughout and will take you through a musical journey. With the song Daniel Mauricio is sharing his own feelings and thoughts, taken from situations that he himself has been through. – This is the first time that I have written and sung anything that I myself want to sing, and not a song or lyric that someone else choose suitable for me, Daniel Mauricio says.

Ny singel: Artisten Daniel Mauricio släpper låten Empty Room28.5.2021 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Empty Room släpps fredagen den 28 maj och är en soulig ballad med popfeeling. Den har en genomgående melankolisk ton och tar med dig på en känslosam resa. Daniel Mauricio delar med sig av sina egna känslor och tankar från situationer han själv varit med om. – Det är första gången jag sjunger som jag själv vill och inte som någon annan tycker jag borde, säger artisten Daniel Mauricio om sin nya låt.

Ny singel med SYLVE: Den självironiska låten ”Jag kan inte låta bli”16.4.2021 09:10:41 CEST | Pressmeddelande

– Min nya singel ”Jag kan inte låta bli”, som har en given plats på vårens kommande EP är en smått självironisk låt om hur snabbt jag faller när jag väl faller för någon. Att bli kär och nästan direkt ”skaffa extranycklar” som jag sjunger om i första raden blev också låtens symbolik och temat för omslaget, säger SYLVE om nya låten som han idag släpper tillsammans med TGR Music Group och Sony Music Sweden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum