Resia AB

USA hetare än någonsin

Dela

Ett omstritt presidentval och orkanen Matthew hindrar inte svenskarna från att resa till USA. I vinter är USA hetare än någonsin och Florida slår alla rekord – inte minst bland barnfamiljerna. Bara under höstlovet har Miami en bokningsökning på hela 84 procent jämfört med 2015. Även destinationer som Orlando och Fort Lauderdale får ett rejält uppsving. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia.

– Trycket på USA-resor har varit stort de senaste åren. Men den här hösten och vintern går vi mot ett rekordår. Vi märker inte alls av någon oro för fler orkaner eller hur det stundande presidentvalet ska påverka landets turism. Många lockas av USA:s välkomnande atmosfär, kombinationen av fina stränder och pulserande stadsliv, shoppinglivet samt blandningen av människor, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia.

Allt fler svenskar firar också höstlovet på ett kryssningsfartyg i Karibien med Miami, Fort Lauderdale eller Port Canaveral som avresehamn. Även lekfulla Orlando är mer populärt än vanligt i år. Under höstlovet har bokningarna hit ökat med hela 127 procent. Två nya direktflygslinjer mellan Stockholm-Fort Lauderdale och Köpenhamn-Miami har också påverkat den stora USA-efterfrågan.

– Det var länge sedan vi såg så här stora ökningar på bara ett år. Men den växande trenden är ett kvitto på att Florida har allt som behövs för en lyckad semester och här finns något för alla. Det ska bli spännande att se om trenden håller i sig även nästa år – men det tror jag, säger Bo Jakobsson.

De fem mest populära utflykterna i Florida (enligt Resias USA-specialister)

1. Alla nöjesparker i Orlando – framför allt Disney World och Universal Studios.

2. Sawgrass Mills – shoppingcenter nära Fort Lauderdale.

3. Nationalparken Everglades – för att beskåda alligatorer och krokodiler.

4. Alla fantastiska stränder – till exempel Clearwater Beach som är nummer 1 på TripAdvisors lista över USA:s vackraste stränder.

5. Key West – Karibien fast ändå inte. Populärt med dagsutflykter från Miami.


Tio i topp-lista – höstlovets mest bokade USA-resor *

1. Miami

2. Orlando

3. New York

4. San Francisco

5. Fort Lauderdale

6. Los Angeles

7. Honolulu

8. Las Vegas

9. Tampa

10. Fort Myers

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av USA-resor under höstlovet 2016.

För mer information, kontakta gärna:

Bo Jakobsson, försäljningsdirektör Resia AB, telefon: 070-653 60 15, e-post: bo.jakobsson@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum