Solna Stad

Utan besked om asylboende med mindre än en månad kvar

Dela

I juni 2016 informerade Migrationsverket Solna stad via e-post att verket avser öppna ett asylboende för 852 personer i Solna. Idag är det mindre än en månad kvar till dess att boendet ska öppna och staden har fortfarande inte fått någon ytterligare information som möjliggör nödvändiga förberedelser för hur staden ska kunna möta åtagandet, parallellt med det som följer av bosättningslagen.

- Jag kräver att Migrationsverket ger oss besked om och när asylboendet kommer att starta och om förväntningarna på oss. Det är orimligt att staden inte fått någon information med mindre än en månad kvar till dess att Migrationsverket sagt att asylboendet ska öppna. Vi måste ha möjlighet att förbereda stadens organisation och skapa förutsättningar för ett bra mottagande, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har förgäves sökt svar från Migrationsverket och eftersom fastighetsägaren själv dementerar ett boende, kräver jag att verket bekräftar hur det ligger till, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Se bifogad fil för brevet till Migrationsverket.

Nyckelord

Dokument

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum