Yrkesplugget i Sverige AB

Utan yrkeseleverna kolapsar allt!

Dela

Vad vore bil- och MC industrin utan alla de Personbils- och MC-tekniker samt mekaniker som sköter om service och alla reparationer? Vad vore byggindustrin utan alla Anläggare, Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Målare, Maskinförare, Murare, Plattsättare, Takmontör och Träarbetare som bygger husen? Vad vore åkeribranschen utan alla yrkesförare som kör fordonen? Vad vore Yrkespluggets lådbilsrace utan de elever som utbildar sig till ovan yrken och som under tre dagar gemensamt bygger fantastiska farkoster för racet? Svar på alla frågetecken ovan, INGENTING!

Vi på Yrkesplugget hyllar våra elever som kommer vara en viktig kugge i det Svenska samhället, lång tid framöver. Vi gör det bl.a. genom lådbilsracet "Yrkespokalen". Ett årligen återkommande event, där segrande skola tar hem pokalen. Tävlande är Yrkespluggets två Yrkesgymnasiumskolor i Uppsala och Bromma.

I år vill vi fira extra eftersom Yrkesplugget i höst firar 10 år som friskola med inriktning på yrkesutbildning, på gymnasienivå och vuxenutbildning. Sedan starten 2006 har vi yrkesutbildat omkring 1500 elever.

Vi hälsar därför all svensk media välkommen att bevaka detta fantastiska event.

LÅDBILSRACET YRKESPOKALEN

Datum: torsdag 9 jun

Tid: start kl. 10:00

Plats: Golfängarna vid Lötsjön i Sundbyberg

För de som är intresserada att bevaka när farkosterna byggs finns möjlighet att besöka en av, eller båda skolorna den 8 juni. Adressen hittar ni till skolorna här!

Rekalmfilm, jo vi har det också!

Walk the talk - Yrkesutbildningens År 2016

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Samarbetet mellan skola och näringsliv, pusselbiten för att öka elevunderlag samt att skapa anställningsbara elever på gymnasiet.26.10.2017 12:53Pressmeddelande

I fjol inledde Yrkesplugget ett projekt med Bavaria Stockholm och Bilia personbilar som i år även omfattar samarbete med Din Bil Sverige. Förutom att elever har sin praktik på företagen har samarbetet utvecklats till att gälla också marknadsföring i syfte att öka intresset för utbildningen och att öka elevunderlaget, detta under varumärket "Meckr".

Förebilder är en viktig väg att få unga att välja en yrkesutbildning, samarbete mellan skola och näringsliv en annan viktig pusselbit.3.4.2017 07:30Pressmeddelande

Gymnasieskolan Yrkesplugget skapade fyra från skolan fristående webbplatser för sina olika gymnasieinriktningar. Innehållet skulle vara enkelt att ta till sig, korta filmer med ungdomar som idag jobbar med det de utbildat sig till. På ett eller annat sätt var det viktigt att också få med näringslivet, för ökad trovärdighet och framtidstro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum