Läkemedelsverket

”Utbildning och styrning krävs för att nå digitaliseringsmålet”

Dela

Hälso- och sjukvården måste öka farten i digitaliseringsprocessen. Utvecklingen ger oss viktiga verktyg men för att uppnå förändring krävs att organisationer och arbetsplatser ändrar kulturer och arbetssätt genom ett aktivt ledarskap och ökad kompetens. Det skriver Läkemedelsverkets generaldirektör idag på debattplats i tidningen Dagens Samhälle.

- Covid-19 pandemin och vaccinerna har ställt stora krav på Läkemedelsverket, inte minst när det gäller snabbhet, effektivisering och att använda digitaliseringens möjligheter. Vi är nu med och lägger räls för det digitala spåret. För att det ska lyckas krävs att vi behåller förändringstrycket som pandemin skapat och utbildar chefer och medarbetare i att hitta nya digitala verktyg och lösningar på våra utmaningar, säger Läkemedelsverkets generaldirektör Björn Eriksson.

2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Utvecklingen går i ett rasande tempo och verksamheter inom hälso- och sjukvården måste öka farten i digitaliseringsprocessen.

- Utvecklingen ger oss viktiga verktyg för att skapa ett effektivt och jämlikt sjukvårdssystem, där nya behandlingar utvecklas och en bättre vardag för medarbetare inom vård och omsorg skapas. Möjligheterna är oändliga men det kräver att organisationer och arbetsplatser ändrar kulturer och arbetssätt genom ett aktivt ledarskap och ökad kompetens inom digitalisering och dess möjligheter. 

Läkemedelsverket ska tillsammans med andra aktörer vara med och skapa ett innovativt digitalt arbetssätt för att hantera dagens och framtidens utmaningar. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Läkemedelsverket
Läkemedelsverket
Dag Hammarskjölds väg 42, Box 26
751 03 Uppsala

https://lakemedelsverket.se/

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

Allt vanligare att små barn skadas allvarligt av propplösare24.11.2022 09:13:59 CET | Pressmeddelande

Antalet samtal från sjukhus med allvarliga fall där små barn har fått i sig starkt frätande propplösare har ökat de senaste åren. Detta visar samtalsstatistik från Giftinformationscentralen, som uppmanar föräldrar att förvara en av hemmets farligaste produkter oåtkomligt för barn. Det starkt frätande ämnet skadar slemhinnan och kan leda till livshotande skador på luftvägar och matstrupe.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum