Umeå kommun

Utbildningsmässa onsdag 24 april

Dela

Vuxenutbildningen i Umeå och Arbetsförmedlingen Umeåregionen bjuder in till en gemensam utbildningsmässa. Just nu råder det brist på arbetskraft i Sverige och för att få ett arbete krävs ofta en godkänd gymnasieutbildning – något många saknar idag.

Av den anledningen samverkar Vuxenutbildningen i Umeå och Arbetsförmedlingen Umeåregionen samt andra aktörer kring mässan. Det för att nå de personer som saknar den kompetensen och motivera dem att ta vara på möjligheterna till utbildning och stärka sina chanser på arbetsmarknaden.
Utbildningsmässan hålls 15.00–16.30 på Arbetsförmedlingen, Skolgatan 45, Umeå.

Mer information
Peter Lundgren, Umeå kommun
070-555 27 71
peter.lundgren@umea.se

Amanda Tornéus, Arbetsförmedlingen
010-488 65 84
amanda.torneus@arbetsformedlingen.se
Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Godkänd detaljplan för Älgoxen öst på stan19.2.2020 16:37:22 CETPressmeddelande

I kvarteret Älgoxen, vid korsningen Nygatan/Järnvägsgatan öst på stan, planeras det för fler bostäder. Detaljplanen har tidigare godkänts av byggnadsnämnden men återremitterades av kommunstyrelsens planeringsutskott som ville att ytterligare hänsyn skulle tas till Länsstyrelsens yttranden. Planen som nu justerats och godkänts igen innebär cirka 30–35 lägenheter i två flerfamiljshus med fyra våningar. Planförslaget förs vidare till kommunfullmäktige för antagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum