Norrköpings kommun

Utbildningsministern besöker distanslektion i matlagning på De Geergymnasiet i Norrköping

Dela

Tisdag den 19 maj gör utbildningsminister Anna Ekström (S) ett digitalt lektionsbesök på De Geergymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram. Syftet är att se hur skolor med praktiska program och yrkesprogram arbetar med övergången till distansundervisning. Elever i årskurs ett ska göra tre varianter av jordgubbspaj, som en del av kursen Matlagning 1.

- Vi är stolta och glada över att Anna Ekström väljer att delta i vår distansundervisning, eftersom hon är en person som har stort inflytande över skolans villkor och förutsättningar. Jag tror också det är spännande för eleverna att hon ska vara med under lektionen, säger Cecilia Gleisner, rektor för Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Under coronakrisen har utbildningsminister Anna Ekström gjort flera digitala lektionsbesök runtom i landet. Det här blir hennes första digitala besök i Östergötland.

- Det är jätteroligt att utbildningsministern är med på en distanslektion i Norrköping på vårt fina restaurang- och livsmedelsprogram. Vi får inte bara möjlighet att visa upp den goda undervisning som bedrivs på utbildningen, utan också visa hur vi har utvecklat den digitala tekniken inom gymnasieskolan även på våra yrkesförberedande utbildningar, säger Kikki Liljeblad (S), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden.

Under våren har lärarna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet fått hitta kreativa lösningar för undervisningen, och utvecklat sin digitala kompetens. 

- De har anpassat och planerat undervisningen på bästa sätt utifrån förutsättningarna. Eleverna har också visat stor anpassningsförmåga i sina studier. De positiva erfarenheterna av detta ska vi dra nytta av även i framtiden. Däremot är det inte hållbart över tid att bedriva distansundervisning i praktiska yrkesämnen. Vi hoppas på att få ta emot elever på plats i större utsträckning till hösten, eftersom vi saknar det fysiska mötet och samspelet med ungdomarna, säger Cecilia Gleisner.

Eleverna har fått hem råvarorna som ska användas under lektionen, och får instruktioner i form av text och filmer. Lektionen startar klockan 08.10 och håller på hela dagen med avbrott för lunch och kortare raster. Anna Ekström kommer vara med klockan 09.00-09.30, och deltar själv praktiskt i matlagningen på distans. 

Kontakt:

Cecilia Gleisner
Titel: rektor Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Telefon: 0725-27 93 97

Kikki Liljeblad (S)
Titel: kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 0706-28 59 28

_________________________________________________

Avsändare

Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum