IT&Telekomföretagen

Utbudsplatsen – en databas med lösningar för att stötta under coronapandemin

Dela

Med anledning av den pågående coronakrisen lanserar vi Utbudsplatsen, en unik databas som samlar digitala lösningar och medicintekniska hjälpmedel för att kommunal vård, omsorg och socialtjänst snabbt ska kunna söka och få kännedom om vad som finns på marknaden idag.

I spåren av pandemin är behovet stort att hitta nya kommunikationsvägar, arbetssätt och lösningar för att hindra smittspridning, behandla och rehabilitera drabbade patienter samt skydda och effektivisera för vårdpersonalen i sitt arbete. Med det som bakgrund har branschorganisationen Swedish Medtech, tillsammans med IT&Telekomföretagen samt det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health skapat en databas där medarbetare i vård, omsorg och socialtjänst snabbt ska kunna få en bild av vad som finns tillgängligt på marknaden.

- Det känns bra att kunna erbjuda ett gemensamt verktyg som underlättar i en extrem vardag. Vi vill att Utbudsplatsen ska vara en snabb väg till att hitta befintliga lösningar, men det kan även hjälpa medarbetarna att hitta nya arbetssätt och metoder, förklarar Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, Jonas Sareld, programdirektör för Medtech4Health och Lars Lundberg, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen.
Utbudsplatsen är en portal öppen för alla leverantörer som erbjuder relevanta produkter eller lösningar som riktar sig mot kommunal vård, omsorg och socialtjänst. Det kan röra sig om digitala hjälpmedel, anhörigstöd, läkemedelshantering, trygghetsskapande teknik och mycket mer.

I portalen kan personal inom kommunal vård, omsorg och socialtjänst enkelt söka dessa produkter och tjänster. Sökning kan göras efter verksamhetstyp, verksamhetsområde, efter behov eller med hjälp av fritextsökning. Portalen är ett levande forum och tanken är att leverantörer kontinuerligt fyller på med produkter och tjänster. Företagen ansvarar själva för registreringen och all information i databasen är öppen för allmänheten.

Klicka här för att komma till Utbudsplatsen.

Utbudsplatsen – en del av digitalvarochomsorg.se

Utbudsplatsen är en del av digitalvardochomsorg.se, en webbplats för samordning och inspiration kring digitala verktyg för kommunal vård, omsorg och socialtjänst i coronapandemin. Sajten digitalvardochomsorg.se drivs av RISE forskningsinstitut och samlar kunskap och innehåll från ett flertal organisationer och myndigheter.

 Klicka här för att komma till Digital Vård & Omsorg.

Nyckelord

Kontakter

Lars Lundberg, näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen
Tel: +46 8 762 70 53
lars.lundberg@itot.se

Malin Hollmark, sakkunnig Innovation och forskning, Swedish Medtech
Tel: +46 8 586 246 11,
malin.hollmark@swedishmedtech.se

Jonas Sareld, programdirektör, Medtech4Health
Tel: +46 73 838 70 80
jonas.sareld@medtech4health.se

Bilder

Länkar

Om

IT&Telekomföretagen
IT&Telekomföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.itot.se/

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för alla företag inom IT- och telekomsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för IT och telekom.

Vi är idag cirka 1 300 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av sju samverkande förbund inom Almega.

Följ IT&Telekomföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IT&Telekomföretagen

IT&Telekomföretagen rekryterar näringspolitisk chef28.11.2019 06:55:00 CETPressmeddelande

IT&Telekomföretagen inom Almega har anställt Christina Ramm-Ericson som näringspolitisk chef. Christina har tidigare arbetat som statssekreterare på både Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet. Hon har också bland annat arbetat som biträdande samordningschef på Statsrådsberedningen. - Digitaliseringen är en av vår tids främsta möjligheter och samtidigt en stor samhällsutmaning. Det är ett område där Sverige och svenska företag ska vara världsledande. I rollen som näringspolitisk chef ser jag fram emot att vara med och forma landskapet för denna dynamiska bransch, säger Christina Ramm-Ericson. IT&Telekomföretagen inom Almega anställer även Frida Faxborn som förbundets projektkoordinator. Hon kommer också att arbeta som näringspolitisk expert med fokus på säkerhet. Frida har mångårig erfarenhet från Justitiedepartementet och arbetar i dag som kansliråd med frågor rörande informationssäkerhet och har tidigare erfarenhet från bland annat Arbetsmarknadsdepartementet och Rikspol

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum