Uppsala stadsteater

Utdelning av årets Barnrättspris och boklansering på Uppsala stadsteater

Dela

Den 22 november hålls Barnrättsdagen på Uppsala stadsteater. Årets Barnrättspris delas ut och en ny trilogi med nyanlända barn och ungdomars livsberättelser lanseras och läses upp på scen.

Barnrättsdagen 2021. Illustration: Sara Andersson
Barnrättsdagen 2021. Illustration: Sara Andersson

Barnrättspriset delas ut av Barnombudet i Uppsala län och firar i år 10 år.

Den 22 november delas årets pris ut på Uppsala stadsteater under en kväll arrangerad av Uppsala stadsteater, Barnombudet i Uppsala län, Uppsala universitet och Gottsunda Dans & Teater.

Under kvällen kommer även Karin Sehlin, chefredaktör för tidskriften Word som ges ut av Barnombudet, att lansera sin nya trilogi ”Bryr du dig?”, ”Hör du mig?” och ”Ser du mig?”. I böckerna har hon samlat in och bearbetat berättelser från nyanlända barn och ungdomar.

Delar av texterna kommer att läsas på scen av ungdomar från Uppsala stadsteater och Gottsunda Dans & Teater.

Det blir även panelsamtal kring barn och ungas rättigheter mellan Linn Areskoug, universitetslektor vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet, Johan Schultz, lärare på Ärentunaskolan, Zahra Hosseini, asylrättsaktivist från Afghanistan och del av nätverket Liv utan gränser och Karin Sehlin, frilansskribent och medarbetare på BOiU.

På Uppsala stadsteaters hemsida går att läsa mer om barnrättsdagen.

Evenemanget äger rum på Uppsala stadsteater för inbjudna gäster klockan 17.30 -19.00 och kommer att livestreamas för alla att ta del av på Uppsala stadsteaters Youtubekanal.

Om Barnrättspriset:

Barnrättspriset ska gå till en verksamhet eller person som arbetat aktivt med att stärka barnets rättigheter i enlighet med FN:s barnkonvention, i Uppsala län.

Priset består av äran, ett diplom och ett glaskonstverk av Glashyttan Ulven

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Barnrättsdagen 2021. Illustration: Sara Andersson
Barnrättsdagen 2021. Illustration: Sara Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum