Norrköpings kommun

Utdelning av lindarna från Östra promenaden

Dela

Träden på Östra promenaden är nu nedtagna för att förnya promenaderna för framtida generationer. Nu ges föreningar, skolor och allmänhet möjlighet att hämta en bit träd från Östra promenaden.

– På så sätt lever Östra promenadens gamla lindar vidare på fler platser.Lind-trä är ett bra träslag att slöjda och tälja i. Det går också utmärkt att använda till att göra ett eget insektshotell eller som byggmaterial i en koja, säger landskapsarkitekt Carolina Olsson.

Förutom att föreningar, skolor och allmänhet nu ges möjligheten att hämta en bit av lindarna så kommer de nedtagna träden i Östra promenaden att användas på olika sätt och leva vidare i Norrköping.

  • Som död ved för insekter och fåglar med flera i våra reservat, naturområden och parker (liggande och resta stammar, ekoxekomposter och faunadepåer )
  • Som inslag i våra parker i form av till exempel möbler, lekskulpturer eller inramning.
  • 20 stammar kommer att byggas upp som ett lindmonument i anslutning till Östra promenaden.
  • Som flis runt de nya träden som planteras i Östra promenaden.

Den som vill ha en bit av en lind från Östra promenaden är välkommen att hämta vid Norra promenaden (se karta) den 13 september klockan 12.00-13.30 eller 17.30-19.00. Det går bra att komma med cykel eller bil.

För att förhindra smittspridning under den pågående pandemin hjälps vi åt att hålla avstånd till varandra och att följa rådande rekommendationer.

Kontakt:
Carolina Olsson
Titel: Landskapsarkitekt,
011-15 27 07

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 672 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Anna Sjödahl – All denna jävla lycka16.9.2021 15:17:36 CEST | Pressinbjudan

Norrköpings Konstmuseum presenterar för första gången en omfattande retrospektiv med konstnären Anna Sjödahl. All denna jävla lycka samlar över fyrtio år av Anna Sjödahls rika konstnärskap genom ett stort och varierat urval av hennes måleri, teckning och skulptur. Politiskt laddade verk som Vår i Hallonbergen möter i utställningen mindre kända sidor som landskapsmåleriet från Ukna-dalen, reflektioner över gränsdragningen mellan konst/vetenskap och djupdykningen i hennes egen släkts kvinnoöden.

Ny uppsökande verksamhet riktat till unga i utsatta områden15.9.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har socialkontoret i Norrköpings kommun, på uppdrag av socialnämnden, påbörjat sin uppsökande verksamhet som riktar sig till ungdomar i utsatta områden. Målgruppen är barn och ungdomar som är i riskzonen för att utveckla, eller som redan har utvecklat, ett normbrytande beteende. Det uppsökande teamet ska aktivt söka upp barn och unga i de socialt utsatta områdena och prata med dem på deras villkor och utifrån barnets bästa. Allt i nära samverkan med bland annat polis, skolor och föreningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum