Tysk-Svenska Handelskammaren

Utlysning för Tysklandsaccelerator inom cleantech

Dela
Tysk-Svenska Handelskammaren söker på uppdrag av Energimyndigheten tio svenska bolag inom miljöteknik som vill ta steget ut på den tyska marknaden.

Varje år ges tio utvalda innovativa svenska små och medelstora företag möjlighet att delta i Swedish-German Cleantech Platform (SGCP) och nu är det dags för 2023 års upplaga denna accelerator för tyska marknaden. Utlysningen är öppen till den 15 januari 2023.

Främjandet av svensk miljöteknik är en central del i de energi- och klimatpolitiska målen.

- Det ingår i vårt myndighetsuppdrag att bidra till den globala energiomställningen, vilket bland annat innebär att stötta svenska miljöteknikbolag hela vägen från forskningsstadiet till internationalisering. Det är mycket glädjande att se hur många svenska bolag som nått Tyskland inom ramen för plattformen sedan satsningens början år 2014, säger Helena Bernland, affärsutvecklare Internationella Marknader på Energimyndigheten.

Enligt Ninni Löwgren Tischer, affärsområdeschef på Tysk-Svenska Handelskammaren, har den stora omställningen som den tyska marknaden genomgår accelererats på grund av det rådande världsläget och energikrisen.

- För att förbli konkurrenskraftig krävs ett nytänkande inom industrin som öppnar för nya tekniska lösningar. Tyskland har alltid ett gott öga till Sverige och imponeras av vår förmåga att komma med innovationer, inte minst när det gäller miljöteknik. Detta ger ett fantastiskt window-of-opportunity för våra SGCP-bolag!

Swedish-German Cleantech Platform (SGCP) är ett program som drivs av Energimyndigheten tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren. Det är skräddarsytt för företag som har produkter, lösningar eller tjänster inom grön energi och energieffektivisering som vill hitta affärsmöjligheter och partner i Tyskland. Inom ramen för programmet får deltagarna individuellt marknadsstöd under ett helt år. Här ingår bland annat coachning kring nyckelfaktorer för att lyckas i Tyskland och rådgivning för att vässa sitt erbjudande. Med bas i skräddarsydd matchmaking genomförs två delegationsresor till relevanta ekosystem på plats i Tyskland. Studiebesök samt pitcher och individuella B2B-möten med potentiella kunder och partner utgör kärnan i dessa. Deltagandet är kostnadsfritt, endast rese- och boendekostnader som uppstår i samband med programmet behöver bekostas av respektive deltagare.

För frågor kring acceleratorprogrammet Swedish-German Cleantech Platform, kontakta:
Christiane Binsteiner Foberg, christiane.binsteiner-foberg@handelskammer.se, telefon 08-6651896.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Med uppdrag att utveckla affärerna mellan Tyskland och Sverige

Tysk-Svenska Handelskammaren grundades 1951 och är den enda bilaterala handelskammaren för Tyskland och Sverige. Nätverket består av över 1200 tyska och svenska medlemsföretag och organisationen har sitt huvudsäte i Stockholm, med lokalkontor i Malmö och i Göteborg. Som medlemsorganisation med uppdrag att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige hjälper kammaren tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. Tjänsterna som erbjuds av de drygt 60 medarbetarna stäcker sig från marknadsetablering till skatt, juridik och redovisningstjänster. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK samarbetar Tysk-Svenska Handelskammaren med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland. Tysk-Svenska Handelskammaren är också del av Team Sweden för Tyskland.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Svenska elever sämst i Skandinavien på att lära sig tyska2.1.2024 12:15:00 CET | Pressmeddelande

Allt färre svenska elever läser andra främmande språk än engelska i skolan och språkutbudet krymper på många håll på grund av lärarbrist och för små elevgrupper. I jämförelse med de andra skandinaviska länderna är Sverige sämst i klassen. I Danmark läser 85 procent av grundskoleeleverna i 9:an tyska, motsvarande siffra i Norge är 25 procent medan i Sverige endast 17 procent av niondeklassarna läser tyska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye